Politie Zuid-Holland-Zuid

16/11 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

16-11-2005 - Persberichten District II

KOPSTAARTBOTSING
SLIEDRECHT Bij een ongeval op de A15 ter hoogte van Sliedrecht zijn dinsdagmorgen 15 november omstreeks 08.55 uur drie autos op elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond. Een 27-jarige man uit Gorinchem reed op de A15 en had niet op tijd door dat er voor hem werd geremd. Hij hield vermoedelijk te weinig afstand. Daardoor reed hij tegen de auto voor hem. Daarin zat een 23-jarige man uit Woerden. Zijn voertuig schoof ook door tegen de achterzijde van de auto voor hem. Daarin zat een 54-jarige man uit Arnhem. Alle drie de voertuigen werden weggesleept. Een baan was tijdelijk afgezet.

LASTIGVALLEN
PAPENDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 15 november een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op de Botermarkt in Dordrecht. De man wordt verdacht van het lastigvallen van een gezin uit Papendrecht. De laatste keer dat hij stenen tegen de woning gooide, was op 7 november j.l. Ook zou hij de familie hebben bedreigd. De politie heeft de man ingesloten.

GEEN RIJBEWIJS, WEL GEDRONKEN
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagavond 15 november een 31-jarige man uit Gorinchem aangehouden op de Driemansschapslaan. Surveillerende agenten zagen hoe de bestuurder op de kruising
Driemansschapslaan/Banneweg door het rode licht reed. Op de dokter Hiemstralaan kreeg de bestuurder een stopteken. De apk van de auto bleek vervallen. De man bleek niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs én hij had teveel gedronken (670 ugl). De man werd na verhoor heengezonden. Hij verklaarde al enige jaren zonder rijbewijs naar zijn werk te rijden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BUSJE TRAANGAS
SLIEDRECHT Op de A15 ter hoogte van Sliedrecht zijn in de nacht van woensdag 16 november twee mannen van 24 en 26 jaar uit Frankrijk aangehouden. De auto waarin de twee reden, viel op doordat de koplampen het wel deden maar de achterlichten niet. Daarop besloten surveillerende agenten de wagen en de bestuurders te controleren. In het voertuig werd een busje traangas aangetroffen. Daarop werden de twee aangehouden omdat het busje in Nederland verboden is. De mannen werden ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

INBRAAK TANKSTATION
SCHOONREWOERD In een tankstation aan de Dorpsstraat in Schoonrewoerd is in de nacht van woensdag 16 november ingebroken. Het tankstation ligt bij de rotonde met de N848. De verdachten wisten een ruit kapot te krijgen. Uit het tankstation werden sigaretten ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in. De eigenaar van het tankstation heeft aangifte gedaan.