Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 16 november 2005

Tilburger rijdt tijdens ontzegging

TILBURG Aan het Wilhelminapark in Tilburg is gistermiddag rond halfvier een 26-jarige Tilburger op de bon geslingerd. Surveillerende agenten zagen de man op een bromfiets rijden terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Verder bleek bij onderzoek dat de bromfiets van de man niet verzekerd was. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Laptops en cds gestolen

TILBURG Bij een 42-jarige Tilburger die in de Hooistraat woont werd tussen gistermorgen halfnegen en gistermiddag halfvijf ingebroken. De inbrekers zijn de woning binnengekomen door aan de achterzijde van het huis een keukenraampje in te slaan. De hele woning werd doorzocht en de inbrekers zijn aan de haal gegaan met een laptop ter waarde van 1750 euro en een nog onbekend aantal cds. De politie heeft van de benadeelde een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

TILBURG Gisteren, tussen halfacht s morgens en halfvijf s middags werd er in de Noordstraat ingebroken in de woning van een 55-jarige Tilburger. Hier kwamen de inbrekers binnen door een slaapkamerraam te vernielen. Uit de woning werden een laptop, een mp3-speler en vijf pakjes shag gestolen. De laptop heeft een waarde van 10000 euro. De politie heeft een aangifte van de benadeelde opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Flinke schade bij inbraak op camping

BAARSCHOT Bij een inbraak in een caravan op een camping aan de Westelbeersedijk in Baarschot hebben inbrekers maandagnacht een flink aantal goederen weggenomen. Ze zijn aan de haal gegaan met 387 cds, 16 DVD-films, een portable DVD-speler, een DVD-homecinemaset, een armband en 2685 euro. De dieven zijn de caravan binnengekomen door een raam van de badkamer open te breken. Van de benadeelde, een 34-jarige man uit Baarschot heeft de politie een aangifte opgenomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Geen rijbewijs

TILBURG Aan de Bredaseweg in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van halfacht een 31-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was op de Bredaseweg aan het stuntelen met zijn auto, waardoor gevaar voor overige weggebruikers ontstond. Zo werd een biker van de politie bijna van zijn fiets gereden toen de man zijn auto in een parkeervak wilde zetten. Wat de agenten al vermoedden kwam bij de controle uit. De man had geen rijbewijs. Ook had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Hij had de sleutel van de auto gekregen om iets uit de auto te halen en was zonder medeweten van de eigenaar van de auto, een 30-jarige Tilburger, met de auto gaan rijden. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op.

Drugsgebruikende automobilist krijgt rijverbod

TILBURG Tijdens een verkeerscontrole aan de Spoorlaan in Tilburg hebben agenten een 25-jarige man uit Vught een rijverbod van drie uur opgelegd. Als agenten de auto van de man aan de kant van de weg zetten ruiken zij een hennepgeur. De bestuurder verklaarde een jointje gerookt te hebben. Om die reden kreeg de man het rijverbod opgelegd.

37 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gistermiddag en avond een bromfietscontrole gehouden op het NS-Plein en aan het Wilhelminapark in Tilburg.

Bij deze controle werden 37 bekeuringen uitgeschreven:

14 bromfietsen waren opgevoerd

2 bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat

2 bromfietsen waren niet voorzien van oranje of gele vlakken

4 bromfietsers droegen geen helm

3 konden geen verzekeringsbewijs tonen

3 konden geen bromfietscertificaat tonen

3 bromfietsers hadden geen achterlicht op hun voertuig


1 bromfietsers had geen verzekeringsplaat op de bromfiets


1 bromfiets was niet verzekerd


1 bromfiets voerde een verkeerde kleur plaat


1 bromfietser reed terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd


2 bromfietsers hadden geen goed werkende rem.

40 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteren een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Spoorlaan en de Schouwburgring. Bij deze controle werden 41 weggebruikers bekeurd:

9 automobiliste n hadden de gordel niet om

14 konden hun rijbewijs niet tonen

8 fietsers reden zonder licht


1 automobilist reed in een auto waarvan de APK-keuring was verlopen


5 automobilisten gingen op de bon in verband met kapotte verlichting


3 konden het kentekenbewijs van de auto niet tonen.

Tijdens de controle werd ook nog een 23-jarige Tilburger aangehouden. Die had nog geldboetes of 21 dagen vervangende hechtenis open staan. Omdat de man niet kon betalen is hij ingesloten.

Politie vindt hennepkwekerijen en XTC afval

GOIRLE In een bedrijfspand in het industriegebied Tyvoort heeft de politie gisteravond in zes ruimten een hennepkwekerij en een aanhangwagen met XTC-afval aangetroffen. De zaak kwam aan het rollen toen de politie gisteravond via Limburgse collegas te horen kreeg dat het bedrijf in het Goirlese industriegebied in Limburg een partij spaanplaat had gekocht en deze had betaald met vervalste betalingsbewijzen. In het bedrijfspand treffen de collegas een
37-jarige Goirlenaar aan. Hij werd aangehouden in verband met zijn betrokkenheid bij de koop van de spaanplaten. Als de politie het bedrijfspand verder bekijkt, stuit ze naast de spaanplaten op de zes hennepkwekerijen. Verder trof de politie een aanhanger met XTC afval aan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoek aanranding 21-jarige vrouw

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de dader van een aanranding die vannacht rond tien voor vier werd gepleegd op de achterplaats van een woning aan de Stevenzandsestraat in Tilburg. De vrouw fietste vanuit de stad naar haar woning en als ze daar arriveert en haar fiets op de binnenplaats zet wordt zij door een nog onbekende man van achteren vastgepakt. De man betast haar onzedelijk en als de vrouw het op een gillen zet, rent de man weg. Het slachtoffer wordt vervolgens door huisgenoten opgevangen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Fietsers zonder licht op de bon

TILBURG Aan de Kwaadeindstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen vijf fietsers bekeurd omdat ze zonder licht reden.

Auteur: Carel Bouman