1e persbericht van woensdag 16 november 2005

Eindhoven 16-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeersongeval

Een 36-jarige vrouw uit Waalre is dinsdagavond rond 20.15 uur gewond geraakt nadat ze met haar auto op de Locatellistraat tegen een lantaarnpaal botste. De vrouw raakte eerst een vluchtheuvel waarna ze de macht over het stuur verloor en haar auto in de slip raakte. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagavond verkeerscontroles gehouden op verschillende plaatsen in het stadsdeel Tongelre. Er is onder meer gecontroleerd in de Tongelresestraat, de Fuutlaan en de Parklaan. Er zijn 28 fietsers en bromfietsers bekeurd die de verlichting van hun voertuig niet in orde hadden.
Ook hield de politie verlichtingscontroles in het stadsdeel Woensel. Daar werden 23 fietsers en bromfietsers bekeurd omdat de verlichting van hun voertuig niet in orde was.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt twee aanrijdingen

Een 62-jarige Eindhovenaar veroorzaakte dinsdagavond rond 22.45 uur op de Grieglaan twee aanrijdingen. Eerst botste de man met zijn auto tegen een geparkeerde auto en even later reed hij een 33-jarige fietsster uit Eindhoven aan. Na de twee aanrijdingen reed de man door. Hij werd echter herkend en de politie hield hem in zijn woning aan. Hij was onder invloed van alcohol. De politie stelde bij de man een alcoholpromillage van 2,0 promille vast. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen betrapt bij stelen straatnaambord

De politie heeft woensdag rond 1.30 uur op de Engelsebergenstraat twee mannen ( 18 en 19 jaar oud) uit Eindhoven aangehouden. Ze hadden geprobeerd om een straatnaam te stelen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de twee opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na fraude met poststukken

Na een uitgebreid onderzoek zijn dinsdag op de Aalsterweg rond 11.50 uur een 39-jarige Eindhovenaar en een 35-jarige man uit het Belgische Anderlecht aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van poststukken uit brievenbussen in Eindhoven. Dit gebeurde tussen januari en november van dit jaar. Hieronder bevonden zich poststukken van banken waarmee werd gefraudeerd. Bij de politie kwamen ruim vijftig aangiftes binnen. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven / Helmond: Man aangehouden na bedreiging en vernieling

In zijn woning in Helmond is dinsdag rond 18.50 uur een man van 42 jaar aangehouden. Hij zou eerder die avond met een bijl een raam naast de voordeur van een woning aan de Kardinaal van Rossumlaan in Eindhoven hebben ingeslagen. De bewoners zou hij met de dood bedreigd hebben. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet. De bijl is door de politie in beslag genomen.

Helmond: Automobilist met harddrugs aangehouden

Op de Kasteel Traverse is dinsdag rond 23.00 uur een 33-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Hij bleek niet het in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en bij de verdachte werden enkele grammen harddrugs aangetroffen. Vermoedelijk heroïne en cocaïne. Dit wordt nog onderzocht. De man is voor verder onderzoek vastgezet.

Hapert / Reusel: Aanhoudingen na inbraak in bedrijf

Op de Kerkstraat in Reusel zijn dinsdag rond 21.00 uur twee mannen uit Amsterdam van 28 en 19 jaar aangehouden. De politie zag het tweetal rijden in een auto die aan het signalement voldeed van een auto die gezien was bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Hapert. De verdachten werden tijdens de inbraak in het pand overlopen door een werknemer en vluchtten. De beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Someren: Auto botst tegen boom

Een 20-jarige man uit Someren is woensdagmorgen rond 6.45 uur met zijn auto op de Kerkendijk tegen een boom gebotst. De auto van de man kwam gedeeltelijk in de rechterberm terecht. De bestuurder raakte daarna de controle over het voertuig kwijt en botste tegen een links van de weg staande boom. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.