Gemeente Alphen aan den Rijn


College legt raad GMP3 voor

Het college van b en w legt de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in zijn komende vergadering het GMP3 voor. De kaders hiervoor heeft de raad in 2003 vastgesteld. Deze kaders ondersteunden de wens van het college een aantal extra ambities bovenop de wettelijke taken en de aanpak uit het GMP2 te leggen.

Echter de financiële kaders die de afgelopen twee jaar door diezelfde raad zijn vastgesteld, maken het onmogelijk de eerder overeengekomen ambitie waar te maken. Veel bezuinigingen uit zowel de kadernota 2004 als de kadernota 2005 drukken zwaar op de begroting van de post milieu. Wethouder Voogd heeft beide raadsbeslissingen geprobeerd met elkaar te verenigen in de vorm van een basis-GMP waarbij de financiële kaders leidend zijn geweest. Hij vraagt de raad zich hier nu over uit te spreken.

Dit basis-GMP staat voor: volledig vasthouden aan de consequenties van de financiele beslissingen die sinds 2003 zijn genomen. Een keuze dus voor minimale uitvoering van de wettelijke taken en bijstelling van de ambities die in 2003 werden geformuleerd. De strakke financiële kaders van de raad betekenen dat in het geheel op het gebied van milieu minder taken kunnen worden uitgevoerd. Welke dit zijn is ook opgenomen in het GMP3 zoals dat aan de raad wordt aangeboden
---


Noot voor de redactie,