Alle ouders van Nederland terug naar school

Studyvision

De trainingsorganisatie Study Vision stuurt ouders terug de schoolbanken in. Ouders moeten hun kinderen beter leren begeleiden met het schoolcarrière. Study Vision is bezig met het landelijk uitrollen van haar trainingen studievaardigheden. De reden voor dit initiatief is de groeiende behoefte om jongeren beter te leren leren, maar even belangrijk is dat ouders hun kinderen daarbij beter leren begeleiden. Study Vision is eind 2004 begonnen met het landelijk werven van trainers, die als zelfstandig ondernemers hun eigen Study Vision-vestigingen opzetten. Momenteel is Study Vision actief in 11 gebieden. Het streven is om binnen 5 jaar landelijke dekking te bereiken met ongeveer 70 vestigingen in Nederland.

De trainingen
Het aanleren van goede studievaardigheden, met andere woorden het leren leren, is een belangrijke voorwaarde om tot goede resultaten te kunnen komen. Met name door de invoering van het 2e fase systeem is er een groeiende behoefte om leerlingen op het gebied van studievaardigheden op een juiste manier te begeleiden. Voor veel leerlingen wordt er binnen het onderwijs momenteel nog te weinig aandacht besteed aan de ontwikkeling van deze basis.
Study Vision richt zich met haar trainingen en workshops zowel op leerlingen in het basis-, middelbaar en vervolgonderwijs als op ouders met schoolgaande kinderen. De leerlingen leren slimmer en beter leren. De ouders leren hoe ze hun schoolgaande kind beter kunnen begeleiden. Er zijn 11 trainingen en workshops ontwikkeld die zijn toegespitst op verschillende fases in het onderwijs. De trainingen zijn ontstaan uit meer dan 23 jaar ervaring binnen de studiebegeleiding. Met deze achtergrond van ruime praktijkervaring en theoretische kennis zijn de gebruikte methodieken al ruimschoots bewezen.
Willem Maltha, directeur en oprichter van Study Vision, zit al die jaren al in het vak en heeft samen met zijn vaste medewerkers een enorme expertise op het gebied van studiebegeleiding in de ruimste zin van het woord. 'Het doel van deze trainingen is niet het leuker maken van het leren, want er zijn door leerlingen altijd leukere dingen te bedenken. Wel kunnen wij jongeren en hun ouders helpen het leren wat makkelijker en efficiënter te laten verlopen door concrete en direct toepasbare handvatten aan te reiken. Door onze praktische methodieken kunnen de jongeren beter uit de voeten met hun schoolwerk, houden ze meer tijd over voor leuke dingen én gaan zowel zij als hun ouders zich zekerder voelen over school.', aldus Maltha.

De trainers
Study Vision begint zich met haar 11 vestigingen al goed door het land te verspreiden. De aangesloten Study Vision trainers zijn gevestigd in de regio's Amersfoort, Westervoort, Alphen aan den Rijn, Waalwijk, Groningen, Apeldoorn, Hoofddorp, Almere, Leiden, Den Haag en Bilthoven.
De komende jaren blijft de trainingsorganisatie actief mensen werven die hun eigen Study Vision-vestiging willen openen. Alle kandidaten gaan door een uitgebreide selectieprocedure. Als er wordt besloten samen verder te gaan wordt de nieuwe trainer eerst zelf getraind door Study Vision, zodat alle trainers goed voorbereid aan de slag kunnen.

Voor meer informatie zie www.studyvision.nl