Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 46 2005

Begroting gemeente goedgekeurd

De gemeenteraad van Mook en Middelaar heeft afgelopen donderdag de Programmabegroting 2006-2009 in meerderheid aangenomen. In een constructieve vergadering werden nog bestaande vragen aangaande de begroting naar tevredenheid door het college van B&W beantwoord.

De begroting kende aanvankelijk een tekort van ruim 300.000 euro, maar werd door een dekkingsvoorstel alsnog sluitend gekregen. In dat dekkingsvoorstel werd onder meer een besparing gerealiseerd door structureel twee wethoudersposten te begroten in plaats van drie (momenteel heeft onze gemeente één wethouder; in de raadsvergadering van donderdag 24 november zal hierover verder gesproken worden door de raadsfracties). Verder werd door het college ook voorgesteld tweederde deel van de kosten voor de nieuwe brandweerkazerne (600.000 euro) uit de algemene vrije reserve te betalen. Daarnaast is voorgesteld in 2006 een eenmalige verhoging van de OZB-belasting door te voeren van 6%. Overigens wordt dit ruimschoots gecompenseerd door het wegvallen van het gebruikersdeel van de OZB.

Mookse fracties eisen voortzetting RSD Maasduinen

De raadsfracties van Mook en Middelaar hebben tijdens de afgelopen raadsvergadering d.d. 10 november een gezamenlijke motie ingediend, waarin ze onmiddellijke voortzetting van de realisatie van de Regionale Sociale Dienst Maasduinen eisen.

In de motie herinneren de fracties het college eraan, dat het besluit tot de vorming van de RSD door de drie respectievelijke gemeenteraden is genomen. Zij zien het als de plicht van de drie colleges van B&W deze raadsopdracht ook uit te voeren en de RSD op de vastgestelde datum van start te laten gaan. Deze aanvankelijke datum van 1 januari 2006 zal nu niet meer gehaald kunnen worden, doch de fracties stellen
1 februari als nieuwe, harde datum.

Burgemeester Ellen Hanselaar reageerde positief op de motie en zegde toe, dat het Mookse college van B&W er alles aan zal doen de voortgang van de RSD te bespoedigen. Wel wil ik er graag bij zeggen, dat we met drie partijen te maken hebben en wij het niet alléén kunnen forceren. We zullen er echter alles aan doen. Aan ons zal het niet liggen.

Kinderrechten Manifestatie Limburg

Zondag 20 november a.s. is het 16 jaar geleden dat de VN en Unicef 'Het verdrag van de Rechten van het Kind' opstelden. In het kader hiervan organiseert KidsLive! die dag in opdracht van de Provincie Limburg een grootse Kinderrechten Manifestatie op MegaLand Landgraaf. Dit doet zij in samenwerking met meer dan tachtig deelnemende organisaties en instellingen.

Vanaf 12.00 uur heet de Provincie Limburg jong en oud welkom om samen met de ruim tachtig deelnemende organisaties en instellingen een info-, doe- en actiedag te beleven. Vanaf 12.30 uur is er bij de InfoMarkt in hal 1 en op het buitenterrein informatie te krijgen over thema's die aansluiten bij het onderwerp 'Kinderrechten'. Ook vindt hier een aantal activiteiten plaats, toegespitst op het centrale

thema. Meer informatie over het programma van de manifestatie is te vinden op www.jongzijninlimburg.nl en www.kidslive.nl.

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving

Dinsdag 22 november 2005 om 19.30 uur in de raadszaal

Met o.a. uitleg over Veiligheidsregio Noord- en Midden Limburg, wijziging gemeenschappelijke regeling RNO, vaststelling procedure Leefbaarheidsonderzoek (fase 1), jaarrekening 2004 en begroting 2006 GR HV Gelderland-Zuid, kadernota Wet maatschappelijke ondersteuning.

Commissie Grondgebied

Woensdag 23 november 2005 om 19.30 uur in de raadszaal

Met o.a. presentatie/discussie Strategische visie ontwikkeling Buitendienst, rapport Vitaal tot in de kern, stand van zaken Centrumplan Mook.

Commissie Begroting en Rekening

Donderdag 24 november 19.30 uur in de raadszaal.

Met o.a. Vaststelling tarieven 2006, vaststelling verordening gemeentelijke rekenkamercommissie.

Raadsvergadering

Donderdag 24 november 20.30 uur in de raadszaal

Met voorlopig op de agenda de stand van zaken wethoudersvacature.

Wet Ruimtelijke Ordening

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor:


- het bouwen van een serre op het perceel Kleppermanstraatje 3 te Mook.

Inzageperiode: de aanvraag, het ontwerp-besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 16 november 2005 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor eenieder ter inzage bij het bureau RIBM via de Publieksbalie.

Reactiemogelijkheden: tijdens de inzage termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit deze betrekking heeft. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het bureau RIBM, nadat een afspraak is gemaakt via onderstaand telefoon-nummer. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Nader informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149.

Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Singel 112 carport 11 november 2005

De Hazelaar 9 dakkapel voordakvlak 11 november 2005

Verleende reguliere bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Plasmolen

Schildersweg 13 uitbreiden woning 11 november 2005

aanbouwen berging

Verleende sloopvergunningen

Molenhoek:

Hoeveveld 19 bollenschuur 11 november 2005

Lindenlaan 65 garage, erfafscheiding 11 november 2005

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Knollenberg 4 carport

Molenhoek:

Hoeveveld 40 zwembad

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147. Berichttype Inforubriek Ter Sprake