Ingezonden persbericht


McAfee introduceert nieuwe antispyware-oplossingen

Nieuwe antispyware-software maakt gebruik van bekroonde technologie om bedrijven optimaal te beschermen

Amsterdam, 16 november 2005 - McAfee, Inc., wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Security Risk Management, maakt vandaag bekend dat het blijft inspelen op de behoeften van zowel kleine als grote ondernemingen door de introductie van twee nieuwe antispyware-producten: McAfee® AntiSpyware Enterprise, een stand-alone antispyware-oplossing voor middelgrote tot grote ondernemingen, en McAfee Managed VirusScan® plus AntiSpyware, een gebruiksvriendelijke service waarop kleine bedrijven een abonnement kunnen nemen. Beide oplossingen maken gebruik van de bekroonde antispyware-technologie van McAfee. Organisaties worden hiermee optimaal beschermd tegen ongewenste software, zoals spyware, adware en keyloggers. Beide oplossingen bieden een uitgebreide bescherming tegen spyware en ongewenste software, en worden ondersteund door McAfee AVERT®, een gerenommeerd instituut dat onderzoek doet naar antivirussoftware en kwetsbare plekken in de computer.

Volgens een recent Forrester-onderzoek van analisten Natalie Lambert en Laura Koetzle maakt het MKB zich vooral zorgen over virussen, wormen, spyware en spam. Spyware staat, met 61 procent, na virussen en wormen op de tweede plaats. Dezelfde enquête gaf aan dat spyware een bron van zorgen is voor iedereen die in de IT werkt: 75 procent van de CIO's en hoge IT-executives, en 66 procent van de IT-directeurs en ­managers, gaf te kennen zich zorgen te maken over spyware. Bovendien blijkt de zakelijke gebruiker te maken te hebben met bepaalde eisen op het gebied van compliance die ervoor zorgen dat een goede bescherming tegen spyware steeds belangrijker wordt. 69 procent van de zakelijke gebruikers vindt spyware een groot probleem.

McAfee AntiSpyware Enterprise is een nieuw, stand-alone antispyware-oplossing dat, in tegenstelling tot de meeste alternatieve oplossingen, gebruikmaakt van proactieve On-Access Scanning voor het identificeren en verwijderen van ongewenste software, zoals spyware, adware, dialers, keyloggers, cookies en programma's om de controle over te nemen, voordat die software echt wordt geïnstalleerd en een gevaar kan betekenen. McAfee Anti-Spyware Enterprise kan apart of naadloos geïntegreerd in McAfee VirusScan® Enterprise 7.1 of 8.0i worden gebruikt voor proactieve bescherming tegen spyware en andere ongewenste software. McAfee AntiSpyware Enterprise kan gemakkelijk worden geïmplementeerd en wordt centraal via één console beheerd met de uiterst schaalbare McAfee ePolicy Orchestrator® (ePO(tm)) voor grote ondernemingen of McAfee ProtectionPilot(tm), dat specifiek op het MKB is gericht.

"McAfee AntiSpyware Enterprise bevat On-Access Scanning, wat ervoor zorgt dat bekende adware en spyware niet worden geïnstalleerd", aldus Trevor Cranney, senior productanalist van Sensible Security Solutions. "Met het nieuwe Access Protection zorgt McAfee ervoor dat software met kwade bedoelingen en ongewenste programma's niet de kans krijgen om het netwerk lam te leggen. Als bètadeelnemer en McAfee SecurityAlliance ElitePartner hebben wij de nieuwe versie getest als standalone oplossing die werd beheerd via ePolicy Orchestrator. De software werd naadloos geïntegreerd in concurrerende producten. De preventie en detectie gingen onverminderd voort, zonder de algehele prestaties van de antivirusoplossing te verminderen."

McAfee Managed VirusScan plus AntiSpyware is een betaalbare online-service, waarmee kleinere bedrijven de beschikking krijgen over continue, automatische bescherming tegen virussen en spyware. Dit type bedrijven heeft doorgaans niet zelf de juiste kennis en mensen in huis om een beveiligingsoplossing voor hun desktops en servers goed te kunnen installeren en beheren. McAfee Managed VirusScan plus AntiSpyware gebruikt dezelfde proactieve On-Access Scanning als McAfee AntiSpyware Enterprise en detecteert en blokkeert dus onmiddellijk alle ongewenste spyware en bedreigingen. De geïntegreerde antivirus­ en antispyware-oplossing wordt in één keer geïnstalleerd. Ook voor de automatische updates wordt dit pakket als één geheel beschouwd. De online-service staat in voor de juiste bescherming, met een 24 uur per dag beschikbare portaalsite voor webbeheer en rapportages. Met dit alles zorgt de systeembeheerder ervoor dat zijn bedrijf altijd operationeel blijft.

"De afgelopen jaren is spyware van een vervelend iets uitgegroeid tot een belangrijke veiligheidskwestie voor zowel kleine als grote klanten", aldus Steve Crutchfield, directeur Product Marketing van McAfee, Inc. "McAfee AntiSpyware Enterprise en Managed VirusScan plus AntiSpyware creëren een onontbeerlijke beveiligingslaag. Hierdoor kunnen onze klanten meer middelen vrijmaken voor andere zaken en kosten besparen door minder telefoontjes naar de helpdesk en door geen vervelende software te moeten weghalen. Beide oplossingen zijn speciaal ontworpen met het oog op een vlotte installatie en ingebruikneming, en vormen een op best practices gebaseerde beveiligingsoplossing voor organisaties van elk formaat."

Solution-providers krijgen met de nieuwe antispyware-software van McAfee de beschikking over een betrouwbare oplossing om zowel bestaande als nieuwe McAfee-klanten te helpen met een betere bescherming tegen ongewenste software. Met McAfee Managed VirusScan plus AntiSpyware kunnen ze hun bestaande en potentiële klanten een gratis proefversie voor 30 dagen bezorgen, voor maximaal vijf systemen, met technische ondersteuning via e-mail. Kosten voor opslag, transport of ondersteuning zijn er niet. De toegenomen tevredenheid bij de klant en de onafgebroken bescherming zorgen ervoor dat abonnementen vaker worden verlengd. Door de naadloze integratie van McAfee AntiSpyware Enterprise in McAfee VirusScan Enterprise ontstaan extra kansen voor up- en cross-selling. Solution-providers kunnen deze toonaangevende oplossing ook verkopen aan nieuwe klanten die op zoek zijn naar uitgebreide bescherming tegen ongewenste software.

Niet alleen desktops en servers worden door McAfee uitgebreid tegen spyware beschermd, maar ook het hele netwerk en de internet-gateway worden door middel van McAfee IntruShield(tm) en McAfee Secure Content Management (SCM) optimaal beschermd tegen de meest uiteenlopende ongewenste software. Voor de gewone consument is er McAfee AntiSpyware. Hiermee wordt ook de thuisgebruiker optimaal beschermd tegen ongewenste software, voordat die software zijn of haar vertrouwelijke gegevens te pakken krijgt, een gevaar betekent voor de privacy of de computer sterk vertraagt.

Beschikbaarheid

McAfee Managed VirusScan plus AntiSpyware is deze week verkrijgbaar. Huidige abonnees van McAfee Managed VirusScan ontvangen hun AntiSpyware-upgrade voor de resterende duur van hun abonnement. De stand-alone versie van McAfee AntiSpyware Enterprise is begin december wereldwijd verkrijgbaar via de McAfee SecurityAlliance-partners van McAfee.

Over McAfee, Inc.

McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, California (V.S.) is wereldleider op het gebied van Intrusion Prevention en Risk Management solutions. McAfee biedt innovatieve en bewezen solutions en services die systemen en netwerken wereldwijd beschermen. Met McAfee's ongeëvenaarde expertise op beveiligingsgebied kunnen particuliere klanten, ondernemingen, (semi)overheidsinstellingen en service providers aanvallen blokkeren, verstoringen vermijden en hun beveiligingsstatus voortdurend bewaken en verbeteren. Meer informatie vindt u op www.mcafee.com.

###

N.B.: McAfee is een geregistreerd handelsmerk van McAfee, Inc. en/of dochterondernemingen van McAfee in de Verenigde Staten en/of andere landen. Het gebruik van de kleur rood in verband met beveiliging is kenmerkend voor de producten van het merk McAfee. Alle andere in deze tekst genoemde al dan niet geregistreerde handelsmerken zijn het exclusieve eigendom van de desbetreffende ondernemingen. © 2005 McAfee, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text 100 BV, Karin Schop

Tel: 020 5304347

E-mail: karin.schop@text100.nl