Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 november 2005

Auto belandt in sloot

Twee vrouwen overgebracht naar het ziekenhuis

Vriezenveen

Op dinsdag 15 november omstreeks 12.20 uur belandde een auto in de sloot op de Bouwmeesterstraat in Vriezenveen. De bestuurster van de auto, een 19 jr. inwoonster van Vriezenveen, reed op de Bouwmeesterstraat in de richting van Vriezenveen toen zij plotseling moest uitwijken voor een tegenligger. Hierdoor belandden zij en haar passagiere met de auto in de sloot. De slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Onbekend is gebleven voor wie de vrouw moest uitwijken. De politie roept dan ook eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844. (05-145075)

Verkeersongeval met letsel

Passagiere raakt gewond

Almelo

Op dinsdag 15 november om ongeveer 22.50 uur werd de politie verzocht te gaan naar de Deldensestraat in Almelo alwaar een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een 45 jr. Almelose in haar auto op de Deldensestraat in Almelo reed komende uit de richting van de Hoornbladstraat. Daar zij iemand wilde ophalen bij een woning aan de linkerkant van deze straat, ontstak zij haar alarmlichtinstallatie en reed naar een parkeerplaats voor de woning. Op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting een auto bestuurd door een 30 jr. Almeloër. Deze zag de eerste auto te laat waardoor een aanrijding ontstond. Een 26 jr. Almelose, die bij de 30 jr. in de auto zat, werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar de 30 jr. reed zonder geldig rijbewijs en zijn adem riekte naar alcohol heeft de politie de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werkte de verdachte mee aan een ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 1,65 promille. De politie zal tegen de man proces-verbaal opmaken. (05-145312)

Politieman betrapt fietsendieven

Twee verdachten aangehouden

Enschede

In de nacht van dinsdag op woensdag 16 november om 04.50 uur zag een politieman dat twee mannen een fiets wilden wegnemen op de Stadsgravenstraat in Enschede. Twee andere politiemensen konden de verdachten, een 24 jr. man uit Enschede en een 23 jr. man uit Doetinchem, aanhouden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-145331)

Frontale aanrijding

Twee personen gewond naar ziekenhuis

Haaksbergen

Op dinsdag 15 november vond omstreeks 17.25 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Westsingel in Haaksbergen. Een 20-jarige Enschedese automobilist reed over de Westsingel vanuit de richting Eibergsestraat. In de bocht tussen de Nijverheidsstraat en de Voordtweg raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam daardoor frontaal in aanrijding met een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 50-jarige automobilist uit Borculo. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. De 50-jarige raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Beide automobilisten werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding en maakt proces-verbaal op. (05-145248)

Controle op fietsverlichting

Veel fietsers bleken de verlichting van hun fiets niet in orde te hebben en werden hiervoor bekeurd

Hengelo

In het kader van de verkeersveiligheid hield de politie dinsdagavond 15 november in de woonwijken in Zuid-Hengelo een controle op de verlichting van fietsen. Opvallend was dat veel mensen de verlichting van hun fiets niet in orde hadden. Afgezien van het feit dat men in het donker altijd verlichting moet voeren, was het zicht dinsdagavond nog beperkter door de slechte weersomstandigheden hetgeen de verkeersveiligheid nog meer in gevaar bracht. In totaal werden 62 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting ofwel het voeren van ondeugdelijke verlichting. De fietsers die zowel voor en achter op de fiets geen verlichting voerden, kregen een bekeuring van E 25,-. De mensen die voor of achter geen verlichting op hun fiets voerden, kregen een boete van E 15,-. (05-145295)

Fietser aangehouden

Politieagenten spreken een fietser aan op het rijden zonder verlichting, waarna de fietser er vandoor gaat en de agenten vervolgens uitscheldt

Hengelo

Politieagenten spraken woensdag 16 november omstreeks 00.20 uur op de H. Leefsmastraat in Hengelo een fietser aan op het rijden zonder verlichting. De fietser, een 22-jarige Hengeloër, reed weg waarop de agenten hem tegenhielden. De 22-jarige man schold de agenten uit en gedroeg zich behoorlijk recalcitrant. De agenten hielden de man aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-145308)

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Borne

Dinsdagmorgen 15 november vond omstreeks 08.40 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en personenauto op de kruising Europastraat/Jupiterstraat in Borne. Een 44-jarige vrouw uit Borne reed in haar auto over de Jupiterstraat en verleende op genoemd kruispunt geen voorrang aan een voor haar van links komende 15-jarige jongen uit Borne, die op de Jupiterstraat (=voorrangsweg) fietste. Gevolg was een aanrijding, waarbij de 15-jarige jongen gewond raakte. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-144854)

Monique Oude Wolbers, Sonja Eerhard en Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --