Gemeente Dordrecht


---

Vergunningverlening en handhaving regionaal

Regiobestuur besluit binnenkort over één backoffice

Vincent Brinkhof

Het college van burgemeester en wethouders heeft in principe ingestemd met een voorstel om een regionale backoffice voor Vergunningverlening en Handhaving te vormen. Aan het dagelijks bestuur van de regio Zuid-Holland Zuid wordt gevraagd eveneens in principe daarmee in te stemmen. Gemeenten in de regio kunnen na het gereedkomen van een definitief organisatieontwerp besluiten deel te nemen in de backoffice.
In de regionale backoffice worden de huidige taken op het gebied van vergunningverlening van de afdeling Bouwen en Wonen (onderdeel Bouwen) en van de Milieudienst geïntegreerd. Op termijn kan het bureau Vergunningverlening van de Brandweer hierbij aansluiten. De backoffice zal ook betrokken zijn bij de op te richten Veiligheidsregio. Vooruitlopend daarop wordt het nieuwe bureau voorlopig ingebed in de organisatie van de Milieudienst.

De inrichting van één backofficie Vergunningverlening en Handhaving voor de regio Zuid-Holland Zuid levert een structurele efficiencywinst van minimaal EUR 100.000 op, maar belangrijker is dat het product verbetert, doordat de advisering over vergunningen meer integraal plaatsvindt.

Redactie
Frits Langschmidt
afdeling Communicatie

telefoon (078) 639 69 03

email fc.langschmidt@dordrecht.nl

Informatie
Mevrouw G. van Wattum
Stuurgroep IVHr
telefoon (078)639 82 80