Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 16 november

Alkmaar 16-11-2005 - 14.06 uur

Illegale collectie: jongen aangehouden

Alkmaar, dinsdag 15 november 2005

Op dinsdagmiddag kreeg de politie een tip dat een jongen aan het collecteren was op de van Leeuwenhoekstraat in Alkmaar. Een politiebiker werd op de melding afgestuurd. Omdat de biker onopgemerkt die plaats kon benaderen werd de collectant op heterdaad betrapt. Het ging om een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard, die pleisters verkocht voor de kindervakantieboerderij Rak van ongemak. De jongen kon geen vergunning tonen. Het legitimatiebewijs dat hij wel bij zich bleek vervalst te zijn. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachte deed afstand van de tien euro die hij reeds had opgehaald. Het geld zal worden gedoneerd aan een echt goed doel.

Gewapende overval: Verdachte aangehouden

Zwaag, dinsdag 15 november 2005

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd een drogisterij aan de Korenbloem overvallen. Omstreeks die tijd kwam een man de winkel binnen. Deze liep naar een 37-jarige medewerkster en bedreigde haar met een lang smal mes. De vrouw moest geld uit de kassa afgeven. Nadat het geld uit de kassa gehaald was liep de man de winkel uit. Bij het verlaten van de winkel werd hij tegen de grond gewerkt door de 48-jarige bedrijfsleider. Deze wist de verdachte onder bedwang te houden tot de politie kwam. De verdachte, een 25-jarige man uit s Hertogenbosch, werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

Verkeerscontrole

Alkmaar, dinsdag 15 november 2005

Op dinsdagmorgen werd een korte snelheidscontrole gehouden bij wegwerkzaamheden aan de Diamantweg in Alkmaar. Vanwege de werkzaamheden was er een snelheidslimiet ingesteld van 30 km per uur (normaal 50 km per uur). Er werden 610 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 244 te snel. Hoogst gemeten snelheid: 64 km per uur. Het overtredingspercentage komt daarmee op 40%. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Alkmaar, dinsdag 15 november 2005

Op dinsdagavond, tussen 18.15 en 20.00 uur werd er een verlichtingscontrole gehouden op de Dr, Scheylaan en de Zeswielen in Alkmaar. Hierbij werden 65 (brom)fietsers bekeurd omdat zij met defecte verlichting reden.

Heerhugowaard, dinsdag 15 november 2005

Op dinsdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerweg in Heerhugowaard, Hierbij passeerden 880 voertuigen het controlepunt waar een maximum snelheid geldt van 80 km per uur. In totaal reden er 131 bestuurders te snel. Het overtredingspercentage komt daarmee op 15%.

Aanrijding met letsel

Schermerhorn, dinsdag 15 november 2005

Op dinsdagmiddag omstreeks 15.10 uur vond er op de kruising Rustenburgerweg-Noordervaart een aanrijding plaats waarbij een 65-jarige bromfietser uit Edam gewond raakte. De man reed op het fietspad naast de Noordervaart. Op genoemde kruising kreeg hij geen voorrang van een 44-jarige automobiliste uit Edam die over de Rustenburgerweg aan kwam rijden. Het slachtoffer werd met een gebroken pols overgebracht naar het ziekenhuis in Purmerend.

Sint Maartensbrug, woensdag 16 november 2005

Op woensdagmorgen omstreeks 06.45 uur fietste een 27-jarige man uit Schagen over het fietspad naast de Sint Maartensweg in Sint Maartensbrug. Voor hem liep een 42-jarige vrouw uit Sint Maarten haar hond uit te laten. Door onbekende oorzaak zag de fietser de vrouw over het hoofd en reed aan de achterzijde tegen haar aan. Hierbij viel de fietser op zijn hoofd. Hij werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar, waar hij werd opgenomen. Zijn toestand is kritiek. Uit technisch onderzoek kwam naar voren dat het voorlicht op de fiets ten tijde van het ongeval nog maar zwak licht uitstraalde.

Sint Maartensvlotbrug, woensdag 16 november 2005

Op woensdagmorgen omstreeks 07.25 uur raakte een inwoner van Callantsoog (gegevens nog onbekend) ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de Sint Maartensweg te Sint Maartensvlotbrug. De man reed op een bromfiets en zag vermoedelijk een truck met oplegger die stil langs de kant van de weg stond niet staan. Het slachtoffer reed tegen de stilstaande oplegger. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Aanrijding met drank

Wervershoof, dinsdag 15 november 2005

Op dinsdagavond omstreeks 20.00 uur zag de politie een personenauto met hoge snelheid over de Kagerdijk in Wervershoof rijden. Om de bestuurder te kunnen controleren kreeg deze op de Europasingel een stopteken. De man reed deels de berm in, ramde daar een hek, schoot vervolgens de rijbaan weer op om daar met flinke snelheid tegen een voor hem rijdende auto te botsen. De 37-jarige uit Wervershoof afkomstige bestuurder bleek alcohol te hebben gehad. Hij blies 325 ug/l. Dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De bestuurster van de aangereden auto, een 27-jarige vrouw uit Andijk, werd in verband met nekklachten overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Diefstal auto

Schagen, woensdag 16 november 2005

In de nacht van dinsdag op woensdag werd tussen 22.30 en 07.30 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Boog in Schagen. De auto stond geparkeerd voor een woning. Het ging om een blauwe Peugeot Boxer met kenteken VN-DB-53.

Man aangehouden na mishandeling vriendin

Hoorn, woensdag 16 november 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 51-jarige man uit Hoorn aangehouden in de woning van een 42-jarige vriendin. De verdachte begon de vrouw, zonder aanwijsbare reden in het gezicht te slaan. Het slachtoffer wist haar woning uit te vluchten en de politie te waarschuwen. Deze hebben de man aangehouden. Tijdens het transport naar het politiebureau uitte hij een aantal bedreigingen en beledigingen in de richting van de agente. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Man beroofd van portemonnee

Den Helder, woensdag 16 november 2005.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 24-jarige inwoner van Den Helder van zijn portemonnee beroofd op de Prins Hendriklaan. Volgens het slachtoffer werd hij daar door drie negroïde mannen aangevallen. Hij werd daarbij geslagen met een stok. Eén van de daders haalde de portemonnee uit de kleding van het slachtoffer waarna het drietal verdween. Een onderzoek in de directe omgeving naar deze mannen had niet het gewenste resultaat. De drie mannen zijn ongeveer 1.75 m lang. Eén droeg een dikke zwarte winterjas met capuchon. Een andere verdachte droeg een korte bruin leren jas en een legergroen petje. Van de derde verdachte is geen signalement bekend.

Laatst gewijzigd 16-11-2005 14:08 | © Politie Noord-Holland Noord |