Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Vrouw gewond na aanrijding,bestuurder rijdt door
Publicatiedatum: 16-11-2005 14:24:57

Een 24-jarige inwoonster uit Arnhem is dinsdagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt nadat zij was aangereden door een nog onbekende automobilist. De automobilist reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw fietste even voor drie uur over de Wagnerlaan ter hoogte van de kruising met de Parkweg, nabij het Rijnstate ziekenhuis. De automobilist zou daarbij de vrouw geen voorrang verleend hebben waardoor het tot een botsing kwam. De Arnhemse kwam vervolgens ten val en liep hierbij een gekneusde hand en schaafwonden op. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer en waarschuwden de politie. Van de doorgereden auto is alleen bekend dat het om een zilverkleurige personenauto ging, die vanaf de Parkweg de Wagnerlaan op was gereden. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - mogelijk weer oplichter actief

Publicatiedatum: 16-11-2005 14:22:26

De politie waarschuwt voor een mogelijke oplichter die dinsdagochtend actief is geweest in de wijk Molenbeke in Arnhem. Een 84-jarige bewoonster had rond half twaalf bezoek aan de deur gekregen van een man die zich uitgaf voor een medewerker van het energiebedrijf. De man kon geen legitimatie tonen maar kans de vrouw te overbluffen met een verhaal over een storing. Nadat de man diverse ruimtes in de woning van de vrouw had doorzocht was hij weer vertrokken zonder werkzaamheden te verrichten. Gelukkig had hij geen kans gezien waardevolle spullen mee te nemen. De vrouw waarschuwde de politie nadat de man was vertrokken. Door agenten is nog in de wijk gezocht maar de man werd niet meer aangetroffen. Volgens de vrouw ging het om een blanke man van 35 a 40 jaar met een net en verzorgd uiterlijk, gekleed in een donkere zogenoemde houtje-touwtjesjas. De politie sluit niet uit dat de man elders in de stad zijn geluk gaat uitproberen en vraagt alert te zijn op dit soort praktijken. Laat nooit vreemden zomaar de woning binnen; wanneer u de zaak niet vertrouwt raadpleegt u het bedrijf waarvoor men werkzaam zegt te zijn of waarschuwt u direct de politie (0900-8844). Een goede persoonsbeschrijving en kentekens van eventuele gebruikte auto's kunnen de politie helpen om snel en doeltreffend op te treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vechtpartij: man gewond, verdachte aangehouden
Publicatiedatum: 16-11-2005 14:21:33

Bij een vechtpartij tussen twee mannen op de Drieslag in Arnhem is dinsdagmiddag een 54-jarige Arnhemmer gewond geraakt. De politie heeft kort na het voorval een 44-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer aangehouden als verdachte. Omstreeks vier uur werd bij de politie gemeld dat er op de Drieslag zou worden gevochten. Agenten troffen kort daarop het slachtoffer gewond op straat aan. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Aan de hand van getuigen en omstanders werd een signalement vastgesteld van de mogelijke dader. Die werd even later in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De twee Arnhemmers zouden bekenden van elkaar zijn. Wat de aanleiding tot de vechtpartij is geweest is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht. De verdachte Arnhemmer is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden