AXA Verzekeringen

Samenwerking tussen AXA en Jantje Beton 15 november 2005

In het kader van zijn vrijwilligersprogramma 'Harten Troef' is AXA Verzekeringen B.V. een samenwerkingsverband aangegaan met Jantje Beton. Jan van den Berg, directievoorzitter van AXA, en Henk Kasbergen, directeur van Jantje Beton, hebben dinsdag 15 november 2005 een contract getekend voor vijf jaar. "Als kinderen spelen, hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling," vindt Jantje Beton. Naast een financiële bijdrage, zit de samenwerking vooral in het daadwerkelijk ondersteunen en (mee) uitvoeren van kinderprojecten door medewerkers van AXA.

De AXA Groep heeft al zo'n tien jaar een wereldwijd vrijwilligersprogramma: 'AXA Atout Coeur'. Hiermee wil AXA als groot speler op de financiële markt bijdragen aan de samenleving. Het programma bestaat uit drie peilers: vrijwilligerswerk (bijna 20.000 medewerkers geven hun kennis, enthousiasme en tijd), liefdadigheid (zoals studiebeurzen en preventieactiviteiten) en de bescherming van het werelderfgoed.

Harten Troef

AXA in Nederland vult AXA Atout Coeur in onder de naam Harten Troef. De afgelopen jaren heeft Harten Troef vele activiteiten georganiseerd, onder andere voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, blinden en de gehandicaptensport. Om de activiteiten meer structuur en continuïteit te geven, heeft AXA ervoor gekozen om gedurende vijf jaar samen te werken met één partij: Jantje Beton. Hiermee geeft AXA een maatschappelijke vertaling aan zijn core business: Financial Protection (bescherming en hulp). Binnenkort staat een zogenaamde Roefeldag op de agenda. Ruim dertig kinderen komen via Jantje Beton een middag meedraaien in het werkende leven bij AXA. Verder gaan medewerkers van AXA volgend jaar actief aan de slag in een aantal projecten van Jantje Beton.

Jantje Beton

Jantje Beton vindt het belangrijk dat kinderen spelen in hun vrije tijd. Als kinderen spelen hebben ze niet alleen plezier, ze doen ook allerlei ervaringen op die goed zijn voor hun ontwikkeling. Met name voor kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, is dat belangrijk. Daarom bedenkt, financiert en organiseert Jantje Beton projecten om juist deze kinderen spelenderwijs voor te bereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Want door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Over AXA

Over de hele wereld levert AXA producten en services, met de belofte van Financial Protection: bescherming en hulp bij het realiseren van de projecten van klanten, in elke fase van hun leven. Wereldwijd heeft momenteel AXA 50 miljoen klanten, 112.000 werknemers en intermediairs, 72,2 miljard euro omzet en 2,5 miljard euro nettowinst over het jaar 2004. In 2004 stond de AXA Groep 13e in de Fortune-lijst van 's werelds grootste ondernemingen.

Disclaimer