FNV

Reparatie van vroegpensioen in cao technische groothandel

Werknemers in de technische groothandel van 56 jaar of ouder hebben uitzicht op behoud van vervroegde pensionering. Dat blijkt uit het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao dat FNV Bondgenoten dinsdag heeft bereikt.
"Deze mensen krijgen te maken met een heel klein uitstel van het moment waarop ze met werken kunnen stoppen, een paar maanden", legt vakbondsbestuurder Gerben Hardeveld uit.

In de technische groothandel is het ouderdomspensioen per bedrijf geregeld, het sectorale vroegpensioen bestond nog maar kort. FNV Bondgenoten had het liefst een geïntegreerde pensioenregeling, inclusief ouderdomspensioen, voor de hele sector gezien. Maar dat bleek niet haalbaar.

"Door het pensioenverhaal konden we geen principeakkoord sluiten", zegt Hardeveld. "Maar dit resultaat gaan we wel met een positieve insteek aan onze leden voorleggen."

Als de vakbondsleden de cao voor de vijftigduizend werknemers aanvaarden, geldt deze voor 2006 en 2007 met twee loonsverhogingen:
1,5 procent in april 2006 en 1 procent in april 2007.

Werknemers die nog geen 56 jaar zijn, kunnen gaan sparen volgens de levensloopregeling. De werkgevers dragen daar 1,2 procent van de loonsom aan bij. Hardeveld: "De werkgevers besparen wel 2,8 procent. We hopen dat de bedrijven zelf de rest inzetten voor verbetering van het ouderdomspensioen waarbij mensen ook eerder met werken kunnen stoppen."

Het resultaat is verrassend vroeg tot stand gekomen. De afgelopen jaren waren er voortdurend aanvaringen met de werkgevers en dreigde de sector-cao zelfs het loodje te leggen. Het afgelopen jaar, waarin de laatste cao slechts was verlengd, zijn de verhoudingen verbeterd.

"Dat de werkgevers iets moesten met de pensioenen heeft daar natuurlijk ook toe bijgedragen. Anders hadden ze met ingang van volgend jaar veel belasting moeten betalen", beseft Hardeveld. "Wij wilden de reparatie wel in één keer in de cao regelen."

In het onderhandelingsresultaat is ook bepaald dat de partijen de mogelijkheden van een ketenaanpak voor gezond werken gaan onderzoeken. Het gaat dan om preventie, reïntegratie en een inkomensverzekering bij duurzame arbeidsongeschiktheid. Ondertussen blijven de huidige aanvullingen van kracht: 100 procent in het eerste en derde jaar, 70 procent in het tweede jaar.