Van den Ende met Trimp & Van Tartwijk in nieuwe onderneming

Chios

Amsterdam, 16 november 2005

Live entertainment stuwende kracht bij projectontwikkeling

Living City Property Performance is een zeer recent initiatief van Joop van den Ende en Hans van Tartwijk. De nieuwe onderneming, waarvoor Van Tartwijk en Van den Ende (via zijn investeringsmaatschappij Chios) vandaag een overeenkomst hebben ondertekend, richt zich op locaties waar leisure, uitgaan, wonen, werken, winkelen èn leren nauw met elkaar zijn verweven.

Het nieuwe samenwerkingsverband Living City Property Performance verenigt twee uitgekiende expertises: Joop van den Ende's reputatie als eigenaar van de wereldwijde live entertainment onderneming Stage Entertainment waaronder ook de exploitatie van 30 theaters in Europa en New York valt. Van Tartwijk brengt zijn hoogwaardige expertise in als ontwikkelaar van vastgoedprojecten via de onderneming Trimp & Van Tartwijk.

Living City Property Performance stelt live entertainment centraal bij de ontwikkelingen van vastgoed in een groter gebied. De nieuwe onderneming stelt zich ten doel vastgoed te ontwikkelen op locaties waar een functiemix van leisure, uitgaan, wonen, werken, leren en winkelen een prominente rol speelt. Het gaat primair om het vastgoed ten behoeve van live entertainment of evenementen, zoals het nieuw te bouwen VandenEnde Theater aan de Kop Zuidas in Amsterdam. In aanvulling daarop zal Living City Property Performance initiatieven ontwikkelen voor hieraan gekoppelde afgeleide ontwikkelingen, waaronder hotels, horecaformules, winkels, parkeergarages, woningen en kantoren.

Hans van Tartwijk: 'Entertainmentlocaties kenmerken zich door een grote bedrijvigheid. Deze dynamiek willen wij benutten. Wij richten ons met dit nieuwe bedrijf daarom op het ontwikkelen en realiseren van vastgoed door het gebied eromheen bij de ontwikkeling te betrekken en zo een optimale mix te creëren van leisure, uitgaan, wonen, werken en winkelen.'

Joop van den Ende: 'De aankoop en verbouwing van theaters heeft mij veel geleerd over de mogelijkheden van theaters in relatie tot de directe omgeving waar mensen wonen, flaneren, dineren en werken. Ik ontmoette Hans van Tartwijk afgelopen maand september. Hij heeft de kennis en ervaring die perfect aansluit bij mijn geloof in groei op een manier die verrijkend is voor het theaterpubliek in Europa. Ik zie in onze samenwerkingsverband enorme mogelijkheden voor het ontwikkelen van live entertainment vastgoedprojecten in binnen- en buitenland.'

Living City Property Performance is per 1 januari 2006 operationeel als vastgoedonderneming. Voor de ontwikkelingen aan de Kop Zuidas in Amsterdam blijft IPMMC Vastgoed betrokken als projectmanager.

Het entertainmentvastgoed zal op termijn worden ondergebracht in een apart fonds.

Voor nadere informatie:
Trimp & Van Tartwijk, Petra Klomp
Telefoon: 020-5752.170
E-mail: E-mail: Petra.Klomp@t-vt.nl

Chios, Maarten van Nispen
Telefoon: 020-3052.243; 06-201.307.90
E-mail: communicatie@chiosmedia.nl