Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum
11 november 2005
Ons kenmerk
DGTL/05.009261/SP/FvH
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

-
Uw kenmerk
VW-05-630
Onderwerp
goederentreinen op Budel - Weert

Geachte voorzitter,

Hiermee reageer ik op het verzoek om informatie van de Griffier van de Vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat (gedaan 7 oktober 2005 bij brief met kenmerk VW-05-630) naar aanleiding van een brief van advocatenkantoor Warendorf te Amsterdam.
Advocaat Slangen van kantoor Warendorf heeft bij brieven van 18 augustus 2005 gericht aan vele personen en instanties, waaronder aan mij, gevraagd om een standpunt ten aanzien van een door deze advocaat "bestreden toedelingsbesluit van ProRail". Het betreft het voornemen van de spoorvervoerder DLC om met een aantal goederentreinen te gaan rijden over de bestaande spoorlijn Budel - Weert.

Ik heb uw Kamer over deze kwestie geïnformeerd in mijn beantwoording

(van 18 augustus 2005) van schriftelijke vragen van mevrouw Gerkens (Kamervragen met antwoord 2004-2005, nr. 2187, Tweede Kamer), alsmede recent met mijn brief van

13 oktober 2005, waarbij mijn antwoord is gevoegd op correspondentie van de zijde van de gemeentebesturen van Cranendonck en Weert over deze kwestie. Zoals uit bovengenoemde stukken moge blijken neem ik geen standpunt in over de wijze waarop ProRail in dezen handelt, omdat ProRail uit hoofde van de beheersconcessie van het spoorwegnet deze taken zelfstandig uitvoert. Bovendien heeft de advocaat reeds een bezwaarprocedure tegen ProRail gestart. Daar wil ik niet tussen treden.

Ik wacht derhalve de afwikkeling van de diverse procedures af.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

Karla Peijs