Nuon

Nuon en Continuon Netbeheer brengen hulpbehoevenden in contact met GGD Amsterdam
Convenant helpt afsluiting van energie voorkomen 16 nov 2005 | Amsterdam | GGD Amsterdam, Nuon, Continuon De GGD Amsterdam, energieonderneming Nuon en netbeheerder Continuon Netbeheer hebben vandaag een convenant getekend over het verstrekken van gegevens van hulpbehoevende klanten die niet bekend zijn bij hulpverleningsinstanties. Door deze samenwerking komen deze klanten in contact met reguliere hulpverlening en worden zij niet nodeloos afgesloten van stroom en gas.
Medewerkers van Nuon en Continuon Netbeheer, zoals incasseerders en afsluiters, komen regelmatig klanten met betalingsachterstand tegen die nog geen contact hebben met hulpverleningsinstanties, maar wel voor hulp in aanmerking komen. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid willen Nuon en Continuon Netbeheer deze klanten niet zomaar afsluiten van de energievoorziening. Door de samenwerking met de GGD Amsterdam komen deze klanten rechtstreeks in contact met
hulpverleningsinstanties.
Melding NAW-gegevens
Na overleg met de klant verstrekken Nuon en Continuon Netbeheer de naam- en adresgegevens aan de GGD Amsterdam. De GGD verstrekt zonder toestemming van de klant geen gegevens aan Nuon en Continuon Netbeheer. De afspraken binnen het convenant zijn in lijn met de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Van melding tot hulp
Na het ontvangen van de melding gaat de GGD Amsterdam langs om als deskundige de situatie met de klant bespreken. De klant wordt gedurende deze periode niet afgesloten van de energievoorziening. Indien noodzakelijk helpt de GGD Amsterdam de klant met een passende hulp- en/of schuldhulpverlening. Bij eventuele schuldhulpverlening worden met Nuon, Continuon Netbeheer en de klant afspraken gemaakt over de betalingsachterstanden.
Ondertekening convenant
De ondertekening van het convenant vond om 12.30 uur plaats op het hoofdkantoor van Nuon in Amsterdam door Kjartan Skaugvoll (Directeur Nuon, verantwoordelijk voor de consumentenmarkt), Paul Corton (Directeur Continuon Netbeheer) en Marjolein Verstappen (Directeur GGD Amsterdam).
Over GGD Amsterdam
De Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GGD) van Amsterdam werkt al ruim honderd jaar aan het verbeteren van de openbare gezondheidszorg. Vanuit diverse locaties in de stad maken circa 1100 medewerk(st)ers van de GGD zich sterk voor de bevordering van gelijke kansen op gezondheid voor alle Amsterdammers. De organisatie biedt een uitgebreid pakket van diensten, (aids)onderzoek en producten op het gebied van gezondheidsbevordering, -bescherming en opsporing van ongezonde situaties. Het werkterrein strekt zich onder meer uit van zorg voor personen met dringende medische of psycho-sociale problemen tot infectieziektebestrijding, van ongediertebestrijding tot ambulancehulpverlening en van jeugdgezondheidszorg tot drugshulpverlening.
Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in 2004 bedraagt EUR 4,9 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2004 bedraagt 9.441 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.
Over Continuon Netbeheer
Continuon Netbeheer is een dochteronderneming van Nuon. Als onafhankelijk netbeheerder staat de onderneming onder toezicht van de Directie Toezicht Energie (DTe). Continuon Netbeheer is verantwoordelijk voor het gas- en elektriciteitsnet van energie-onderneming Nuon. Ook is ze verantwoordelijk voor het distribueren en transporteren van elektriciteit en gas voor iedereen die dit wil produceren of afnemen. Het elektriciteits- en gasnetwerk is gesitueerd in de provincies Friesland, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland.
Noot voor redactie (