Gemeente Capelle a/d IJssel

Activiteiten Brede School Netwerk.

Logo BSN

Wethouder brengt onverwacht bezoek aan de ouderkamer Oostgaarde

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

Geheel onverwacht stapte wethouder Wim de Bruin de ouderkamer van de wijk Oostgaarde binnen. Tien ouders waren juist in een gesprek verwikkeld over de rol van ouders bij schoolgaande kinderen.

Het is belangrijk dat een kind weet dat zijn ouders achter hem staan en trots op hem zijn, vertelde één van de deelnemers. De aanwezigen verzekerden de wethouder dat er niet alleen vrouwen naar de ouderkamer komen, want er is zelfs een vader die zich als gastheer voor de ouderkamer inzet.

De wethouder was heel kort aanwezig, maar lang genoeg om een indruk te krijgen van de gezellige sfeer en de serieuze onderwerpen die worden besproken.

Eerste cursus ouders in de schoolmediatheek afgesloten

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

Zeventien ouders van drie scholen (De Montessorischool Capelle aan den IJssel, De Octopus en De Tweemaster) deden op 10 november 2005 mee aan de eerste cursus Ouders in de schoolmediatheek. De cursus werd georganiseerd door de bibliotheek. In drie bijeenkomsten leerden de ouders het actuele kinderboekenaanbod, op welke basis kinderen keuzes maken en wat de rol is van ouders in de schoolmediatheek. Wethouder Wim de Bruin was aanwezig om alle cursisten een certificaat uit te reiken. Hij benadrukte hoe leuk het is als het lezen aansluit bij de fantasiewereld van kinderen en prees de cursisten voor hun inzet op de scholen.

Bovenstaande activiteiten zijn georganiseerd in het kader van het Brede School Netwerk. Dit is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties zoals scholen, bibliotheek, jongerenwerk, kunst - en cultuurorganisaties, sportverenigingen, zorginstellingen, et cetera. Het samenwerkingsverband werkt aan het verbeteren van ontwikkelingskansen van kinderen, het verbeteren van het aanbod aan vrijetijdsactiviteiten en opvang en de sociale cohesie en veiligheid in de wijk.