Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking onteigeningsplan Hoofdweg 45

De burgemeester van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend:

het plan tot onteigening van een onroerende zaak waarover de gemeente de beschikking behoeft voor de uitvoering van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998. Het onteigeningsplan in het belang van de ruimtelijke ontwikkeling heeft betrekking op de onroerende zaak gelegen aan de Hoofdweg 45, kadastraal bekend als gemeente Capelle aan den IJssel, sectie D, nummer 3440.

De onteigening geschiedt ten name van de gemeente.

Het grootste gedeelte van de boven omschreven onroerende zaak ligt in het gebied dat de bestemming Bedrijfsdoeleinden (B) heeft. De gronden aangewezen voor de bestemming Bedrijfsdoeleinden (B) zijn bestemd voor de volgende doeleinden:


- bedrijven uit de milieucategorieën 1 tot en met 3 van de bij het bestemmingsplan behorende Staat van Inrichtingen;


- zelfstandige kantoren, voorzover gelegen binnen het plandeel met de aanduiding B(k);


- een verkooppunt voor motorbrandstoffen,

met daaraan ondergeschikt:


- horeca;


- verkeer en verblijf;


- groenvoorzieningen;


- watergangen;


- nutsvoorzieningen;


- de aanleg, het onderhoud en het beheer van een aardgastransportleiding, voorzover de gronden op de plankaart zijn voorzien van de aanduiding aardgastransportleiding;


- dienstwoningen;


- opstelplaatsen voor inzamelmiddelen en -voorzieningen voor afvalstoffen.

Ter uitvoering van deze bestemming zullen op dit deel groenvoorzieningen en nutsvoorzieningen (kabels en leidingen) worden gerealiseerd.

Het resterende deel van de genoemde onroerende zaak ligt in het gebied dat de bestemming Verkeersdoeleinden (V) heeft. De gronden aangewezen voor de bestemming Verkeersdoeleinden (V) zijn bestemd voor:


- wegen met een functie voor wegverkeer;


- voet- en fietspaden;


- parkeervoorzieningen;


- onderdoorgangen voor wegverkeer en voet- en fietspaden;


- viaducten ten behoeve van het railverkeer;


- geluidschermen en -wallen;


- nutsvoorzieningen;


- bermen;


- watergangen;


- groenvoorzieningen.

Voor de ontsluiting van de Rotterdamse wijk Nesselande alsmede ter realisering van de bestemming zal de verdubbeling van de Hoofdweg worden gerealiseerd. Op het bedoelde deel zullen voornamelijk fietspad, groenvoorzieningen, nutsvoorzieningen (kabels en leidingen) en een talud worden gerealiseerd.

Ter inzage

Het plan ligt met ingang van 21 november 2005 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij het gemeentehuis van de gemeente Capelle aan den IJssel aan de Rivierweg 111.

Belanghebbenden kunnen, gedurende de periode van zes weken dat het plan ter inzage ligt, hun zienswijze over het plan schriftelijk en gemotiveerd naar voren brengen bij:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel

Postbus 70

2900 AB Capelle aan den IJssel

onder vermelding van onteigening Hoofdweg 45

Belanghebbenden die hun zienswijze mondeling naar voren willen brengen of nadere inlichtingen wensen kunnen terecht bij de heer G.A. van Toorn, telefoon 010-2848788.