Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwbouwplannen dAmandelhof stapje verder

Op 8 november 2005 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plandocument dAmandelhof. In het plandocument staan de stedenbouwkundige en beleidsmatige randvoorwaarden, die de basis vormen voor de verdere uitwerking van het plan.

Nieuwbouw van zorgcentrum dAmandelhof is nodig omdat het gebouw niet meer aan de huidige eisen voor een dergelijke voorziening voldoet. Naast de nieuwbouw van d'Amandelhof met zijn aanleunwoningen, voorziet het plan ook in de nieuwbouw van een tweetal woongebouwen met totaal circa 80 woningen, een kantoorruimte en bijbehorende parkeervoorzieningen. Ander onderdeel is het direct aansluiten van de Fluiterlaan op de Couwenhoekseweg om de ontsluiting van het centrum te verbeteren. Op verzoek van de gemeenteraad wordt onderzocht op welke wijze deze aansluiting kan worden gerealiseerd.

De plannen voor dAmandelhof zijn in februari van dit jaar aan de bewoners en omwonenden getoond.

De omwonenden hadden vooral bezwaar tegen de hoogte van de nieuwe appartementengebouwen, die oorspronkelijk 16 verdiepingen zouden zijn. Om tegemoet te komen aan deze bezwaren is de maximale hoogte nu vastgelegd op maximaal 12 verdiepingen. Ook wordt de centraal gelegen heemtuin gespaard.

De betrokken partijen gaan nu op basis van het plandocument de plannen verder uitwerken. Hierover zal in de loop van 2006 meer bekend worden.

Het plandocument kan worden ingezien bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis.