Gemeente Hardenberg

Wereldbond wijst WK dammen 2007 toe aan Hardenberg

Persbericht, 16 november 2005

De gezamenlijke damverenigingen in de gemeente Hardenberg mogen het Wereldkampioenschap Dammen in 2007 gaan organiseren. Dat heeft het bestuur van de Wereld Dambond (FMJD) vanmiddag bekend gemaakt. Het bedrijf Wildkamp uit Lutten wordt hoofdsponsor van het evenement.

Het WK dammen in Amsterdam is nog maar net afgesloten. Daar heeft het bestuur van de FMJD definitief besloten om de het WK van 2007 toe te wijzen aan het organisatiecomité in Hardenberg. Dat bestaat uit vertegenwoordigers van de vier damclubs in de gemeente Hardenberg, met ondersteuning van een aantal ervaren krachten uit de damwereld. De huidige wethouder Jan Koops, die na de verkiezingen van 7 maart afscheid neemt, is op persoonlijke titel voorzitter van het comité.

Wildkamp

De plaatselijke organisatie heeft het bedrijf Wildkamp bereid gevonden om hoofdsponsor te worden van het WK dammen 2007. Wildkamp is nauw verbonden met de damsport. Als vaste sponsor van Ton Sijbrands heeft het bedrijf al twee keer een blindsimultaan van deze grootmeester in eigen huis georganiseerd. Tijdens de laatstgehouden wereldrecordpoging kwamen ook de eerste contacten met burgemeester Bert Meulman tot stand over het organiseren van een WK in Hardenberg. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Lutten (gemeente Hardenberg) is Nederlands breedst gesorteerde groothandel/distributeur van kunststofleidingsystemen,
-componenten en technische artikelen. Het heeft 23 vestigingen in heel Nederland en 1 in Duitsland.

WK

Het WK dammen Hardenberg wordt in de periode van 10 mei tot en met 2 juni 2007 gehouden in theater de Voorveghter. Twintig spelers uit de hele wereld komen naar Hardenberg om te strijden voor de wereldtitel. Naast de wedstrijd, wil het organisatiecomité ook een randprogramma met leuke activiteiten in de stad organiseren. Ook wordt overwogen om gemeentebreed een damtoernooi voor de schooljeugd op te zetten.