Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 16 november

BERGEN OP ZOOM, 16 november 2005

Onbekende steelt portemonnee uit tas

DINTELOORD: De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen. Op dinsdag 15 november was een 54-jarige vrouw uit Dinteloord aan het winkelen aan de Westvoorststraat. Toen de vrouw bij een supermarkt wilde afrekenen bleek dat haar portemonnee uit haar tas ontvreemd was. De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen.

Politie neemt aangifte op van zakkenrollen

HALSTEREN: Een 56-jarige vrouw uit Halsteren deed op dinsdag 15 november rond 15.30 uur boodschappen in een winkel aan de Dorpsstraat. Toen de vrouw haar boodschappen naar de auto bracht ontdekte ze dat haar handtas uit een plastic tas ontvreemd was. De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen.

Politie houdt bromfietscontrole

HOOGERHEIDE: De politie hield op woensdagochtend 16 november een bromfietscontrole aan de Antwerpsestraatweg. Tussen 07.30 uur en 09.15 uur zijn 31 bromfietsen gecontroleerd. 6 bestuurders zijn bekeurd voor het overschrijden van de constructiesnelheid. 1 bestuurder kreeg een boete voor het ontbreken van de vereiste gele plaat.

Zakkenrollen

HOOGERHEIDE: Op dinsdag 15 november omstreeks 13.30 uur deed een 34-jarige vrouw uit Ossendrecht boodschappen in een supermarkt aan de Raadhuisstraat. Bij het afrekenen ontdekte ze dat haar portemonnee uit haar tas was ontvreemd. De tas lag tijdens het winkelen in het winkelwagentje. De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

OUDENBOSCH: Op dinsdagavond 15 november is er ingebroken in een bedrijf aan de Oudlandsedijk. De daders braken met grof geweld een raam open en namen uit het bedrijf een kluis weg. De politie stelt een sporenonderzoek in en zal aangifte opnemen van inbraak.

Politie neemt aangifte op van brandstichting na brand in strobalen

OUD GASTEL: Op woensdag 16 november kreeg de politie even na middernacht melding van een brand aan de Vierschaarstraat. Ter plaatse stonden 100 ton strobalen in brand. Doordat de balen tegen een wagenhuis aan lagen, sloeg de brand hierop over. Door de brand kwam een schuur met daarin 40 stieren, een tiental kalveren en 20 schapen in gevaar. De brandweer wist de schuur en de dieren te redden. Het wagenhuis is geheel vernield. De brandweer doofde het vuur. Door regenval en de wijze van opslaan van het stro is spontane ontvlamming uitgesloten. De politie heeft aangifte opgenomen van brandstichting en onderzoekt de zaak.

Vrouw gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdag 15 november omstreeks 17.45 uur melding van een verkeersongeval aan de Raadhuisstraat. Een 25-jarige vrouw uit Roosendaal reed over de Raadhuisstraat, komende uit de richting centrum. Vermoedelijk verleende ze geen voorrang aan een van rechts komende 22-jarige automobilist uit Roosendaal. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietster ten val kwam. Ze is per ambulance met kneuzingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie betrapt inbreker op heterdaad

ROOSENDAAL: De politie zag op woensdag 16 november even na middernacht een man lopen op het Tolbergcentrum. De politie had de man al eerder gezien, hij gedroeg zich erg zenuwachtig. De politie sprak de man aan en zag dat hij inbrekersgereedschap bij zich droeg. Bij onderzoek bleek dat hij dat hij geprobeerd had in te breken in een pand aan de genoemde straat. De politie hield de 26-jarige man uit Roosendaal aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Politie houdt twee personen aan in woning

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagochtend 15 november een 35-jarige man uit Roosendaal aan op verzoek van de Belgische politie. Bij doorzoeking van zijn woning in de wijk Langdonk trof de politie een vuurwapen, ongeveer 15 gram harddrugs en meer dan 2000 gram henneptoppen aan. Ook zijn er ongeveer 50 hennepplanten gevonden. In de woning trof de politie de genoemde verdachte en een 50-jarige vrouw uit Roosendaal aan. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg