Snel akkoord CAO kinderopvang

Abvakabo fnv

Binnen een dag is een akkoord bereikt tussen ABAKABO FNV, CVN Publieke zaak en werkgeversorganisatie MO-groep voor de kinderopvang. Bonden en werkgeversorganisatie hebben veel moeite gedaan de CAO gebruiksvriendelijk te maken. In deze CAO worden de afspraken overzichtelijk op drie niveaus weergegeven (landelijk, organisatie en medewerkerniveau. Medezeggenschap speelt daarbij als vanouds een bepalende rol.

Werknemers krijgen een loonsverhoging van 1 procent per 1 maart 2006 en 0,5 procent per december 2006. ABVAKABO bestuurder Corrie van Brenk noemt het een mooi resultaat, vooral ook omdat de afspraken de kwaliteit van het werk waarborgen. De CAO heeft een looptijd van 16 maanden.

Bij arbeidsongeschiktheid van minder dan 35 procent worden zullen werknemers niet worden ontslagen en wordt ingezet om werknemers te herplaatsen. Werknemers kunnen gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering en ontvangen daarvoor een vaste tegemoetkoming van maximaal 16 euro ongeacht de omvang van het dienstverband. Ook de resultaatafhankelijke eindejaarsuitkering is met 0,5% verhoogd.

Voor meer informatie

Corrie van Brenk, bestuurder ABVAKABO FNV, 06 22 475 125 Zie ook onze website www.abvakabofnv.nl