Gemeente Gouda


persbericht: geld-terug-regeling in uitgebreide vorm verder (16/11/2005)

Vanaf 2006 meer en hogere vergoedingen beschikbaar

De reductieregeling van de gemeente Gouda, beter bekend als de wel-goed-geld-terug-regeling wordt uitgebreid. De bestaande doelgroep wordt nu veel meer tegemoet gekomen. Zo krijgt elke deelnemer een persoongebonden budget van honderd euro ter beschikking. Dit bedrag mag ook besteed worden aan (sport)kleding en materialen. Tot honderd euro hoeft er ook geen eigen bijdrage gedaan te worden. Vanaf 2006 kan er tevens in een aantal gevallen vooraf gedeclareerd worden.

huidige regeling niet optimaal
Gebleken is namelijk dat de huidige regeling, waarbij de deelnemers slechts een gedeeltelijke vergoeding voor activiteiten kregen en altijd het volledige bedrag voor moesten schieten, niet optimaal was. Er wordt dan ook niet veel gebruik van gemaakt.

jongeren
In de nieuwe regeling zijn er veel meer mogelijkheden voor jongeren. Zo komen bijvoorbeeld jongeren tot en met achttien jaar die binnen de doelgroep vallen in aanmerking voor een honderd procent vergoeding voor een Muziekschool-, Werkschuit- of Goudse sportvoorziening. Als ze ouder zijn dan achttien jaar ontvangen ze een bijdrage van vijftig procent hiervoor.

nieuwe regeling
De doelgroep van de huidige regeling krijgt de informatie over de nieuwe regeling automatisch toegestuurd. Als gegevens bekend en juist zijn, hoeven ze niet nog eens doorgegeven te worden. Ze ontvangen tevens een uitgebreide lijst met activiteiten en daarbij behorende kleding en materialen die voor vergoeding in aanmerking komen.