Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 16 november 2005

(
Leiden Aanrijding op de A4
Agenten hebben op woensdag 16 november, omstreeks 11.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de A4 ter hoogte van Leiden. Drie auto's waren bij het ongeval betrokken. Een 38-jarige automobilist uit Hoogvliet kon niet meer op tijd stoppen voor afremmend verkeer. Hij klapte achterop een voorganger, een 38-jarige man uit Den Haag, en zijn inzittende, een 37-jarige vrouw uit Den Haag. Zij botsten weer op de auto voor hen, een 20-jarige automobilist uit Rotterdam. De vrouw klaagde over nekklachten en is door het ambulancepersoneel verzorgd. De voertuigen zijn weggesleept om de weg weer vrij te maken.


Leiden Bankoverval

Op woensdag 16 november vond een gewapende overval plaats op een bank aan de Breestraat. De overval werd, rond 13.00 uur, gepleegd door een ongeveer 30-jarige blanke Nederlands sprekende man. De man stond in de bank tussen de klanten toen hij plotseling een vuurwapen trok. Hij riep dat dit een overval was en richtte het vuurwapen op klanten en het personeel. Hij kreeg geld en liep vervolgens de bank uit. Buiten liep hij de Diefsteeg in, een steeg die direct naast de bank ligt. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Bij de overval is niet geschoten.

De politie begon direct met een grootscheeps onderzoek. De Pieterswijk achter de bank werd afgegrendeld en doorzocht. Ook in een ruimere omgeving van de wijk werd gezocht naar de overvaller. Bij de zoekactie werd een helikopter van de politie luchtvaartdienst ingezet. De overvaller werd echter niet gevonden. Voor personeel en klanten van de bank werd opvang geregeld.

De politie vraagt de hulp in van getuigen. Wie heeft de man die een zwarte of donkerblauwe sporttas met oranje strepen/ vlakken met zich meedroeg gezien rond het tijdstip van de overval. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.


Noordwijk/ Katwijk Het Woningen Inbraken Team onderzoekt toename van inbraken

Sinds half september 2005 is het aantal woninginbraken in voornamelijk Noordwijk en Katwijk toegenomen. Het gaat om portiekflats waar inbrekers middels het afbreken van de slotcilinder of via flipperen de woning binnen weten te dringen.

De woninginbraken worden overdag gepleegd tussen 10.00 en 17.00 uur. Het is bekend dat de daders meestal in een groep van 2 of 3 personen opereren.

Het Woningen Inbraken Team van de recherche Duin- en Bollenstreek van de regiopolitie Hollands Midden is op zoek naar getuigen die mogelijk in de afgelopen periode verdachte omstandigheden hebben waargenomen in of rond portiekflats, met name tussen de genoemde tijdstippen.

Mocht u informatie hebben dan wordt u verzocht contact op te nemen met het Woning Inbraken Team te Noordwijk. U kunt hen bereiken via het algemene telefoonnummer van de politie, tel: 0900-8844

Noordwijkerhout Verkeersongeval
Een 67-jarige automobiliste raakte op woensdag 16 november, omstreeks 09.30 uur, gewond bij een aanrijding op de Ruigenhoekerweg. Zij reed op de Provincialeweg, komende uit de richting van Noordwijk, en nam de afslag Lisse. Onderaan de afslag verleende zij geen voorrang aan een van rechtskomende 55-jarige automobilist uit Hillegom. Het kwam tot een aanrijding waarbij de vrouw zogezegd gewond raakte, zij klaagde eveneens over pijn in de borst en is overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum.

Gouda Diefstal uit woning, auto ontvreemd
De politie onderzoekt een insluiping in een woning aan de Cronestein. Op dinsdag 15 november, in de avond, zijn dader(s) via de achterzijde de woning binnengedrongen. Zij hebben uit de woning de autosleutels gestolen en zijn er vervolgens met de auto vandoor gegaan. De auto, een groene Peugeot 307SW staat inmiddels als gestolen gesignaleerd, zodat de auto opgespoord kan worden. Het onderzoek wordt voortgezet.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --