Gemeente Ermelo


afvalnieuws door uw brievenbus

Afbeelding bij bericht

Heeft u hem al gelezen? De derde uitgave van ´Afvalnieuws´? Deze krant valt één dezer dagen bij u op de deurmat en heeft dit keer als thema GLAS.
´Afvalnieuws´ is de informatieve krant van de campagne ´Afvalscheiden, goed bezig!´ die de gemeenten van de Regio Noord Veluwe momenteel uitvoeren. De campagne laat zien hoe belangrijk het is om afval te voorkomen en te scheiden. Medewerkers van Inclusief Post werken hard om het ´Afvalnieuws´ huis aan huis te bezorgen in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Een hele klus die ze met alle plezier voor u willen doen. Dus ook voor hen geldt: goed bezig!

Waarom een campagne over afval?
Er ontstaat steeds meer afval. Daarnaast blijkt dat het afval uit de grijze container vaak nog voor meer dan de helft uit bruikbare materialen bestaat zoals groente-, fruit-, en tuinafval, papier, glas, textiel enzovoort. Dat is jammer, want deze afvalstromen kunnen prima opnieuw worden gebruikt en dat scheelt grondstoffen, energie en geld. Daarom vragen we graag aandacht voor het scheiden en voorkomen van afval. Onder andere door ´Afvalnieuws´. In het themanummer GLAS kunt u lezen hoe glas wordt gemaakt en waarom het scheiden op kleur zo belangrijk is. Ook kunt u uw hersens kraken met een puzzel. Wilt u meer weten over afval of over de campagne? Kijk dan op: http://www.afvalscheiden.info/