Politie zoekt naar bankovervaller

Leiden 16-11-2005 - Op woensdag 16 november vond een gewapende overval plaats op een bank aan de Breestraat. De overval werd, rond 13.00 uur, gepleegd door een ongeveer 30-jarige blanke Nederlands sprekende man. De man stond in de bank tussen de klanten toen hij plotseling een vuurwapen trok. Hij riep dat dit een overval was en richtte het vuurwapen op klanten en het personeel. Hij kreeg geld en liep vervolgens de bank uit. Buiten liep hij de Diefsteeg in, een steeg die direct naast de bank ligt. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Bij de overval is niet geschoten.

De politie begon direct met een grootscheeps onderzoek. De Pieterswijk achter de bank werd afgegrendeld en doorzocht. Ook in een ruimere omgeving van de wijk werd gezocht naar de overvaller. Bij de zoekactie werd een helikopter van de politie luchtvaartdienst ingezet. De overvaller werd echter niet gevonden. Voor personeel en klanten van de bank werd opvang geregeld.

De politie vraagt de hulp in van getuigen. Wie heeft de man die een zwarte of donkerblauwe sporttas met oranje strepen/ vlakken met zich meedroeg gezien rond het tijdstip van de overval. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.

--- einde bericht ---