Gemeente Amsterdam

Museum zoekt moslima's

16 november 2005
---
Bas Kohler Welke moslima´s willen een hoofddoek uitlenen aan het Amsterdams historisch museum of iets vertellen over hun hoofddoek? Begin 2006 komt er een presentatie over hoofddoeken in het Museum waar de hulp van moslima's hard bij nodig is.

Wat betekent het dragen van de hoofddoek voor je? Waarom kies je voor de hoofddoek die je draagt? Hoeveel heb je er in je kast liggen? Waar heb je deze gekocht? Hoe draag je je hoofddoek om je hoofd? Waar let je op als je ´m om doet? Past je hoofddoek bij de kleding die je draagt? En wanneer droeg je voor het eerst een hoofddoek en heb je deze nog?

jonge moslima

Allemaal vragen waar het museum graag de antwoorden van wil weten. Het Amsterdams Historisch Museum wil graag verhalen en uitspraken presenteren en heel veel hoofddoeken laten zien.

Oproep

Welke moslima´s willen een hoofddoek uitlenen aan het Amsterdams historisch museum of iets vertellen over hun hoofddoek? Begin 2006 komt er een presentatie over hoofddoeken in het Museum waar de hulp van moslima's hard bij nodig is. Neem contact met het Amsterdams historisch museum: 020- 5231 771 / 812 of zakiaboucetta@ahm.amsterdam.nl / annemariedendekker@ahm.amsterdam.nl

jonge moslima

Tentoonstelling 'Mijn hoofddoek'

De tentoonstelling ´Mijn hoofddoek (Hijab)´ zal volgend jaar van 16 februari tot en met 14 mei te zien zijn in het Amsterdams historisch museum. In de presentatie zijn 6 filmpjes te zien waarin verschillende meiden en jonge moslima´s aan het woord komen en over hun hoofddoek vertellen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel verschillende soorten hoofddoeken te zien, mooie fotoportretten van dames met hoofddoeken. Ook zijn de meningen van dames die hoofddoeken dragen op straat, thuis en bij organisaties, te lezen.

jonge moslima