Cap Gemini Ernst & Young



PERSBERICHT

Utrecht, 16 november 2005

Capgemini/Logica CMG maakt bouwstenenfabriek SPEER voor Defensie

Gisteren hebben het Ministerie van Defensie en het consortium Capgemini/LogicaCMG het contract ondertekend om in de komende anderhalf jaar de bouwstenen te leveren voor SPEER (Strategic Process and Enabled Reengeneering) door het configureren en ontwikkelen van SAP-programmatuur. SPEER is een programma van het ministerie van Defensie om organisatiebreed standaardisatie van specifieke processen tot stand te brengen en werkwijzen van nu nog gescheiden afdelingen te integreren.

De programmatuur die het consortium Capgemini/Logica CMG zal ontwikkelen zal de basis vormen voor de bevoorrading en de verwerving in het operationele domein, operationeel onderhoud en de modernisering van de financiële processen, evenals ondersteuning van het logistieke proces. Binnen een zogenaamde bouwstenenfabriek worden specificaties omgezet in werkende modules. Het contract heeft een waarde van circa ¤ 26 miljoen inclusief btw. Uniek binnen de internationale defensiemarkt is dat een deel van de werkzaamheden in India wordt verricht.

Het programma SPEER duurt tot 2012 en vindt plaats in vier plateaus. Het ontwikkelen en configureren van de bouwstenen maakt onderdeel uit van het ontwerp van de standaardprocessen en inrichting van SAP in 2005-2006. In 2007 zullen de processen en SAP-onderdelen worden geïmplementeerd.

Het contract is woensdag 15 november jongstleden ondertekend op het ministerie van Defensie in Den Haag door dhr. Herman Hulshof, Directeur Generaal Financien & Control van het ministerie van Defensie en, namens het consortium, door dhr. Jeroen Simons, Sectormanager Public Capgemini Nederland en dhr. Theo Jansen, Managing Director divisie ERM van LogicaCMG.

Over Capgemini

Capgemini, een van de meest toonaangevende aanbieders van consulting-, technology- en outsourcing-diensten ter wereld, werkt op een unieke manier samen met zijn klanten. Deze werkwijze noemt Capgemini de 'Collaborative Business Experience'. Door zich te richten op gezamenlijk succes en het behalen van aantoonbare toegevoegde waarde helpt Capgemini bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën, het optimaal benutten van de mogelijkheden van technologie, en te groeien als gevolg van een krachtige samenwerking. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 60.000 medewerkers in dienst en realiseerde in 2004 een omzet van 6,3 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.capgemini.com

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een belangrijke internationale speler in ICT-dienstverlening en draadloze telecommunicatie. Zij levert diensten op het gebied van management en ICT-consultancy, systeemintegratie en outsourcing. LogicaCMG's klanten zijn actief in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. LogicaCMG heeft ongeveer 21.000 medewerkers in dienst en kantoren in 35 landen. Het bedrijf heeft ruim 40 jaar ervaring in de ICT-dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG). Meer informatie is beschikbaar via www.logicacmg.com/nl.

EINDE PERSBERICHT