Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 16 november 2005

BREDA, 16 november 2005

Agressieve fietser na ongeval aangehouden wegens drugsbezit

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is dinsdagavond tegen de lamp gelopen nadat hij met zijn fiets een verkeersongeval heeft veroorzaakt. De man fietste rond 18.30 uur op de stoep van de Acaciastraat, ter hoogte van de Eikstraat, toen hij plotseling overstak. Daarbij kwam hij in botsing met een auto en kwam op de motorkap terecht. Hij was onder invloed van vermoedelijk alcohol. Toen de politie ter plaatse was, gedroeg de gevallen fietser zich erg agressief en wilde op den duur met de agenten op de vuist. Ook de gewaarschuwde GGD-medewerkers konden de man niet verzorgen. Daarop is de Bredanaar aangehouden; bij fouillering op het politiebureau bleek hij meer dan een gebruikershoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. Ook had hij nog zes dagen celstraf openstaan. De man verblijft waarschijnlijk als illegaal vreemdeling in Nederland, daarom is hij overgebracht naar de Willem II-gevangenis in Tilburg.

Drie Fransen aangehouden met ruim 67.000 euro

BREDA: Bij een verkeerscontrole dinsdagavond op Hazeldonk zijn drie Fransen (27, 26 en 25 jaar) aangehouden. Het drietal reed rond 21.00 uur in een Renault Scenic met hoge snelheid over de A16 toen de mannen door een motoragent naar een parkeerplaats werden gedirigeerd. In de auto bleken een rugzak en een plastic tas met totaal ruim 67.000 euro te liggen. Een drugshond sloeg bovendien aan op de rugzak wat er op wijst dat de tas eerder gebruikt is voor drugsvervoer of dat de geldbiljetten uit drugshandel afkomstig kunnen zijn. De drie mannen hebben verklaard dat ze gezamenlijk een auto wilden kopen in Duitsland, maar verkeerd waren gereden. Het drietal is in verzekering gesteld.

Bredase (41) voorkomt tasjesroof

BREDA: Een 41-jarige Bredase vrouw heeft dinsdagmiddag bij het postkantoor aan de Oude Vest voorkomen dat een man er met haar tas vandoor ging. De vrouw kwam kort na het middaguur bij het postkantoor om geld te storten.Op het moment dat ze haar fiets op slot wilde zetten, kwam er een onbekende man naar haar toe. Hij trok haar tas van het stuur en rende weg. De vrouw liep echter de tasjesrover achterna en schopte hem tegen een van zijn benen waardoor hij viel.

Vervolgens pakte de vrouw haar tas en ging terug naar het postkantoor om alsnog het geld te storten. Na de transactie ging ze weer naar buiten en zag ze dezelfde man die haar een vuistslag wilde geven. Ze weerde die af, maar de man raakte wel haar schouder. De tasjesrover verdween vervolgens snel. De politie neemt de zaak hoog op en zoekt getuigen van de mislukte tasjesroof. Zij kunnen zich melden op 0900-8844.

Inwoner Sluiskil verdacht van mishandeling vriendin (18)

BREDA: De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige inwoner van Sluiskil aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 18-jarige vriendin. De mishandeling vond rond 21.15 uur plaats nabij een woning in het centrum van Breda. De man zou de vrouw met een riem hebben geslagen en haar over straat hebben meegesleurd. De vrouw hield een dik oog over aan de mishandeling. De verdachte werd meegenomen naar het bureau; hij verklaarde dat hij juist tussen een ruzie van zijn vriendin met haar vader kwam en haar niet heeft geslagen.

Bredanaar aangehouden na mishandeling vrouw

BREDA: Een 41-jarige Bredanaar is dinsdagnacht aangehouden nadat hij zijn 31-jarige vrouw, met wie hij in een scheiding ligt, zou hebben geslagen en getrapt. De vrouw verblijft tijdelijk op een ander adres en de man zocht haar daar kort voor 24.00 uur dinsdagavond op en mishandelde haar. De gealarmeerde politie kon de man nabij de woning in de Haagse Beemden arresteren. De Bredanaar is in verzekering gesteld; hij ontkent de mishandeling.

Hennep en mes gevonden bij blowende jongeren

ZUNDERT: De politie heeft dinsdagavond aan de Oude Gasthuisstraat in Zundert twee mannen van 18 (uit Zundert) en 19 jaar (uit Achtmaal) aangehouden. Het tweetal zat samen met twee andere mannen in een auto waarin hennep werd gerookt. Bij controle bleken de twee aangehouden mannen samen circa 30 gram hennep in hun bezit te hebben. Ook bleek de inwoner van Achtmaal in het bezit van een verboden mes. Beide mannen hebben een schikking getroffen, de jongste kreeg 120 euro als sanctiebedrag, de oudste 220 euro.

Auteur: Andre van den Hul