Provincie Noord-Holland

16-11-2005

Onderwerp

Extra impuls voor stedelijke vernieuwing Noord-Holland

Marcel van Kanten

De provincie Noord-Holland wil de stedelijke vernieuwing een extra impuls geven. Provinciale Staten gaan daarvoor in het voorjaar van 2006 een UNA-ISV programma vaststellen op basis van 67 projecten die zijn geselecteerd. In totaal is circa 35 miljoen voor dit programma beschikbaar.

Gedeputeerde Ton Hooijmaijers: Wonen, werken, sociaal, alleen als je het totaal aanpakt, krijg je leefbare steden en dorpen. Daarvoor geven wij graag een extra investering.

Door 48 Noord-Hollandse gemeenten en twee samenwerkingsverbanden zijn in totaal 80 projecten voor een UNA-ISV bijdrage voorgedragen.

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben een eerste selectie gemaakt. GS willen aan gemeenten vragen om nu 67 projecten nader uit te werken. Bij onze selectie hebben GS allereerst gekeken naar de zes provinciale themas Wonen, Versterking sociaal-culturele infrastructuur,

Versterking stedelijke economie, Oplossen ernstige maatschappelijke problematiek, Intensief ruimtegebruik, Bodemsanering en intensief ruimtegebruik.
Daarnaast is bij de selectie gelet op de aanwezigheid van andere subsidiemogelijkheden en concrete resultaten die voor eind 2007 zijn te behalen.

GS zullen in het UNA-ISV programma per gemeente bij de beoordeling van de uitgewerkte projecten straks vooral letten op het draagvlak voor projecten bij betrokken partijen en het multipliereffect (gemeenten gaan zich inspannen om gelden in de markt te genereren).

In de bijlage bij dit persbericht een overzicht van alle ingediende UNA-ISV projecten per Noord-Hollandse gemeente.