Provincie Limburg

Sittards bedrijf Eurocarbon ontvangt eerste innovatievoucher Woensdag 16 november 2005 reikte gedeputeerde Martin Eurlings in het

Parkstad Limburg Stadion tijdens de dag van het MKB 2005 de eerste innovatievoucher ter waarde van 6.500,- uit aan Stephan Voskamp van het Sittardse bedrijf Eurocarbon. Martin Eurlings: Als MKB onderneming zijn jullie zeer innovatief op het gebied van kunststofvezels. Om een nog sterker product te kunnen ontwikkelen, gaan jullie dit voucher inwisselen voor kennis en onderzoek bij de Rheinisch Westfälische Technische Hochschule in Aken. Dit is een prachtig voorbeeld van het grensoverschrijdend gebruik van de vouchers. Ik wens jullie veel innovatief succes!. In totaal zijn er in eerste instantie 100 vouchers voor het Limburgse MKB beschikbaar.

Een innovatievoucher is een tegoedbon waarmee een ondernemer een praktisch probleem kan laten onderzoeken en oplossen door een kennisinstelling in de Euregio, zoals een universiteit, hogeschool of researchafdeling van een groot bedrijf. Het bedrag van 6.500,- komt overeen met ongeveer 6 onderzoeksdagen.

Ondernemers met interesse in de voucherregeling kunnen terecht bij het innoveerpunt: tel 0900 -2000 345 of www.innoveerpunt.nl. Dit punt is in het leven geroepen door de Provincie Limburg, Industriebank LIOF, SYNTENS, LWV, MKB Limburg en de Limburgse Kamers van Koophandel. Innoveerpunt is dé ingang voor alle beschikbare ondersteuning die deze organisaties het MKB bij innoveren kan bieden.

De Provincie Limburg wil met de 100 innovatievouchers een verdiepingslag maken en een forse impuls geven aan innovatie bij Limburgse bedrijven. De kennisvouchers maken deel uit van het provinciale Samenhangend Innovatie Programma waarin een aantal innovatie-instrumenten gebundeld zijn. Zo kan naast de voucher een beroep gedaan worden op een innovatiestrategie-scan of een aanvullende financiering voor innovatie-investeringen via de Triple In fondsen of een innovatielening.

Een innovatievoucher is een succesvol innovatie-instrument dat zijn oorspong in Limburg kent. De vouchers zijn op initiatief van de Provincie Limburg uitgebreid naar het Benelux Middengebied (Noord Brabant, Limburg en een aantal Belgische provincies). Daarna heeft het Ministerie van Economische Zaken de vouchers omgezet tot een landelijke regeling.

16-11-2005 16:48