Persberichten woensdag 16 november

's-Hertogenbosch 16-11-2005

Eerste persberichten

Jongen aangehouden voor mishandeling en bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. De man had even daarvoor een 33-jarige Bosschenaar in de Kelvinstraat bedreigd en geslagen. De twee hadden een zakelijk geschil. De jongen is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Medewerkers gemeente bedreigd

Cromvoirt De politie heeft dinsdagmiddag een 49-jarige Bosschenaar aangehouden aan de Loverensestraat in Cromvoirt. De man zou twee controleurs van de gemeente hebben bedreigd toen zij een gebouw in die straat wilde controleren. De verdachte was de eigenaar van dit gebouw. De man is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldievegge aangehouden

s-Hertogenbosch Een 25-jarige Amsterdamse is dinsdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch. De vrouw had kleding in haar tas gestopt ter waarde van 340. Ze is na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Openbaar dronkenschap

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Rosmalen aangehouden op het Stationsplein in s-Hertogenbosch. De man was onder invloed van alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De man was nauwelijks aanspreekbaar en is daarom onderzocht door een arts. Die vond het beter om hem op te nemen in het ziekenhuis.

Geen ID en geldig kaartje

s-Hertogenbosch Een 15-jarige Bosschenaar is dinsdagavond aangehouden in een bus op de Orthenseweg in zijn woonplaats. Hij bleek geen geldig kaartje te hebben en kon ook geen ID-bewijs tonen. Daarop is hij aangehouden. Later die avond is hij met een proces-verbaal overgedragen aan zijn moeder.

Rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed

Schijndel De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit Sint Oedenrode ingevorderd. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Rooiseweg rijden. Zij moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Toen zij vervolgens de auto wilde staandehouden, zagen zij dat de auto van de man slipte en tegen een lantarenpaal gleed. Vervolgens hebben ze de man een alcoholtest afgenomen. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Fietser gewond bij aanrijding

Sint Michielsgestel Een 60-jarige Bossche fietser is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Molenbergstraat/Bosschebaan. De man stond op de Molenbergstraat stil om verkeer van de Bosschebaan voor te laten gaan. Een 24-jarige automobilist die vanaf de Bosschebaan de Molenbergstraat in wilde rijden, raakte daarbij de fietser. Deze klaagde over pijn in zijn onderbuik en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Autobrand

Schijndel In een auto die geparkeerd stond aan de Deken van Dijkstraat in Schijndel heeft in de nacht van dinsdag op woensdag korte tijd brand gewoed. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken en onderzoekt de zaak.

Dodelijke aanrijding

Uden - Op de rotonde Industrielaan met de Liessentstraat heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden waarbij een 16-jarige meisje uit Boekel is komen te overlijden.

Het meisje fietste op de rotonde, komende uit de Liessentstraat toen zij door een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veghel op deze rotonde werd aangereden. Hij kwam uit de richting van Volkel en reed vanaf de rotonde de Industrielaan op. Het meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De identiteit van het meisje kon pas later op de avond worden vastgesteld, waarna de familie in kennis is gesteld.

Dodelijke aanrijding

Heeswijk Dinther Op de Kaathovensedijk heeft dinsdagavond een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 25-jarige vrouw uit Heeswijk Dinther dodelijk verongelukte. Haar 23-jarige vriend, tevens bestuurder van de auto raakte gewond, evenals hun 3-jarige dochter die achterin zat. De auto kwam uit de richting Vinkel en reed in de richting van Heeswijk Dinther toen hij door onbekende oorzaak in de rechterberm raakte en tegen een boom botste. De vrouw zat bekneld rechts voor in de auto en moest door de brandweer eruit gehaald worden. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Haar vriend en dochter werden per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Kettingbotsing op A50

Nistelrode Op de A50 richting Uden, ter hoogte van de afrit Nistelrode heeft dinsdagavond een kettingbotsing plaatsgevonden waar vijf autos bij betrokken waren. Er vielen geen gewonden. Wel was er sprake van een flinke ravage. Vier autos moesten weggesleept worden, drie daarvan waren total loss. De autos stonden stil in de file toen een 44-jarige bestuurder uit Drachten even niet oplette en achter op de auto reed van een 30-jarige bestuurder uit s-Hertogenbosch die door de klap doorschoot en op de auto voor hem botste. De drie andere betrokkenen schoten ook door en botsten eveneens op elkaar. Ondanks de ravage kon het overige verkeer gewoon de weg vervolgen omdat de politie het verkeer kon omleiden via de op- en afrit van Nistelrode.

Onder invloed

Cuijk De politie heeft dinsdagavond op Hagelkruis een 29-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Tweede persberichten

Winkeldiefstal

Boxtel Op de Van Beekstraat heeft de politie een 29-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had getracht toiletartikelen te stelen met een totale waarde van 15,62 euro, maar zij werd betrapt door het winkelpersoneel. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een winkelverbod voor de duur van een jaar.

Verkeersongeval met letsel

Veghel Op de kruising Julianastraat met Christinastraat heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden waarbij een 21-jarige automobilist uit Veghel licht gewond raakte. De man reed op de Christinastraat. Toen hij de Julianastraat opreed, kreeg hij geen voorrang van een van links komende 47-jarige automobilist uit Veghel. Deze reed op de Julianastraat in de richting van de NCB-laan en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de klap, botste de auto van de 21-jarige man vervolgens tegen een geparkeerde auto van een 50-jarige man uit Veghel. De 21-jarige man is met nek- en rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Snelheidscontrole

Oss Op de Berghemseweg in Oss heeft de politie dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden. Van de 600 passanten reden 58 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.