FNV Bouw

Levensloop-geld veilig belegd

Geld dat werknemers in de bouw sparen op hun levenslooprekening, wordt veilig belegd. Dat schrijven FNV Bouw, Bouwend Nederland en Cordares deze week in een brief aan werknemers op de bouwplaatsen en op de kantoren. Eerder was deining ontstaan omdat Cordares de indruk wekte ook 'risicovol' te gaan beleggen. Werknemers zagen hun spaargeld al in een bodemloze put verdwijnen. CAO-partijen en Cordares benadrukken nu dat beleggen noodzakelijk is voor de gestage groei van ieders individuele spaarpot voor levensloop. En die is weer nodig om op de leeftijd van 60 jaar te kunnen uittreden. Maar, zo schrijven ze, dat beleggen gebeurt op dezelfde manier als bij het pensioenfonds. Dat behaalt al jarenlang een prima rendement: 'Uw geld wordt dus niet in allerlei risicovolle producten gestopt.'

Bij de brief komt een brochure over de regeling voor levensloop. Met uitleg over de gunstige behandeling die de belasting eraan geeft. FNV Bouw, Bouwend Nederland en Cordares wijzen erop dat de levensloopregeling voor bouwvakkers belangrijk is om ook in de toekomst nog op 60 jaar te kunnen uittreden. Dat geldt ook voor 55-plussers.

Verder legt de brief uit dat werknemers die de ombouw van vut naar vroegpensioen nog hebben meegemaakt, een streepje vóór hebben. Het gaat om de groep die tussen 1 november 1999 en 1 mei 2000 tenminste één dag in de sector heeft gewerkt. Deze werknemers krijgen recht op een aanvulling voor alle 'spaarjaren' die zij tot uw 60e tekort komen.

De brief wijst er verder op dat de overheid niet wil dat werknemers gelijktijdig aan spaarloon en aan levensloop meedoen. Een lastige keuze voor werknemers die aan hun spaarloon een lijfrentepolis hebben gehangen. Zij kunnen vanaf 21 november voor advies op maat terecht bij een speciale telefonische helpdesk: 020 583 40 15.

En het uitvoerend, technische en administratief personeel? Dat heeft ook het aanbod van Cordares voor levensloop ontvangen. Voor uta-medewerkers is de huidige pensioenleeftijd 62 en dat blijft ook in de nieuwe regeling zo. Noodzakelijk voor vroegpensioen is deze spaarvorm voor hen dus niet, bruikbaar wel. Verder kunnen ze de levenslooprekening ook gebruiken voor vrije tijd tussendoor. Ook daarvoor wordt het geld dus veilig belegd.

FNV Bouw
Postbus 520 - 3440 AM Woerden

Tel 0900 36 82 689 Fax 0348 423 610