Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 15 november 2005

Op dinsdag 15 november 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verkeersbesluit s-Gravenweg

Bewonersvereniging s-Gravenweg-West reageerde op een gehouden informatieavond over de uit te voeren asfalteringswerkzaamheden. De vereniging suggereert dat er op de avond een geheel nieuw voorstel is gepresenteerd en dat verschillende verkeersbesluiten niet zijn genomen. De vereniging verzoekt de werkzaamheden op te schorten. Het college heeft besloten om niet op het verzoek in te gaan.

Spoedappel

Het college besloot een spoedappel in te stellen tegen uitspraak in kortgeding van de familie Van der Heijden (Transportbedrijf PUKA) inzake de verdubbeling van de Hoofdweg. Hierover volgt een persbericht.

Evaluatie herinrichting wijk- en buurtbeheer

Het college nam kennis van de evaluatie wijk en buurtbeheer. Uit de evaluatie blijkt onder andere dat de bevoegdheden van de wijkcontactfunctionarissen naar tevredenheid zijn geregeld. Geen enkele WOP behoefte heeft aan het hebben van een rechtspersoonlijkheid en gekwalificeerd adviesrecht over de gehele breedte van de gemeentelijke producten op wijkniveau nog niet haalbaar wordt geacht en voorgesteld wordt het komende jaar een pilot te houden.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Programma en Overzicht Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006

Het college stelde het conceptraadsvoorstel en besluit inzake het Programma en Overzicht Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006 vast. Er zijn in totaal 57 aanvragen ingediend. Voorgesteld wordt 26 aanvragen op te nemen in het Programma 2006 en 31 aanvragen te weigeren. De geraamde investering 2006 bedraagt

177.456,-.

De Zilveren Berm

In Capelle worden jaarlijks vele plannen ontwikkeld en gerealiseerd die bepalend zijn voor de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente. Het college besloot De zilveren berm in te stellen. Dit is de prijs voor het beste ruimtelijke plan 2005-2006.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Misbruik en oneigenlijk gebruik gemeentelijke regelingen

Het college stelde het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit vast inzake misbruik en oneigenlijk gebruik van gemeentelijke regelingen 2005-2009. De regeling ziet scherper toe op bijvoorbeeld het verlenen van subsidies, kwijtscheldingen en uitkeringen en past binnen de rechtmatigheidscontrole van de jaarrekening.

Evaluatie beleidskader interactief beleid

Het college stelde het ontwerpraadsvoorstel en raadsbesluit inzake het beleidskader interactief beleid en bijbehorende checklist vast. Onder andere wordt voorgesteld een (vervolg)actieplan op te stellen met als onderdelen een kennisbank met praktijkvoorbeelden en wekvormen en een trainingsplan voor de medewerkers.

Bewonersondersteuning deelgemeente Feijenoord (BdF)

Het college besloot de subsidierelatie met BdF te continueren voor 2006 voor zowel de tijdelijke projecten (Trefbuurten Middelwatering en Schenkel voor alle leeftijden) als de structurele projecten (bewonersondersteuning WOPs).

Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidregio Rotterdam-Rijnmond

Op 20 september 2005 besloot het college in te stemmen met de concept Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidregio Rotterdam-Rijnmond. Dit met onder andere de opmerking naar het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio dat de vorming kostenneutraal moet zijn. Het college stelde de regeling vast. Ook stelde ze het ontwerpraadsvoorstel en conceptraadsbesluit inzake de regeling en de benoeming van een extra bestuurslid vast.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene en Bestuurszaken, agenda raad.]

2^e Voortgangsrapportage DCMR Milieudienst

Het college nam kennis van de 2^e voortgangsrapportage 2005 van de DCMR. Na acht maanden is ongeveer 70% van het begrote budget voor de uitvoering van het werkplan 2005 ingezet.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Buitenruimte.]

Jaarverslag leerplicht 2004/2005

Het college stelde het jaarverslag leerplicht over schooljaar 2004/2005 vast. Opvallend is onder andere de toename van het aantal opgemaakte processen-verbaal. Het inzicht in de reden van ongeoorloofd verzuim is vergroot: het blijkt dat de oorzaak in meerdere gevallen is gelegen in een zorgelijke thuissituatie van de leerling die spijbelt.

Belastingverordening 2006

Het college stelde het concept raadsvoorstel en besluit betreffende de belastingverordeningen 2006 vast.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte, agenda raad.]

Nota Gemeentelijk beleid brandstofverkooppunten

Het college besloot het ontwerpraadsvoorstel en raadsbesluit vast inzake de Nota gemeentelijk beleid brandstofverkooppunten. Gelet op de in de commissie gevoerde discussie wordt voorgesteld om nieuwe brandstofverkooppunten of uitbreiding danwel verplaatsing van bestaande verkooppunten niet bij voorbaat uit te sluiten.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte, agenda raad.]

Flexibel pensioen (FPU)

Het college besloot een FPU-aanvullingsovereenkomst aan te gaan inzake premiebetaling ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen met ABP.

Rolstoelen en Wvg-hulpmiddelen

Het college besloot rolstoelen en Wvg-hulpmiddelen in te gaan kopen bij Beenhakker Revacore. Beenhakker deed de economisch meest voordelige aanbieding tijdens de aanbesteding van deze diensten.

Monumentenvergunning s-Gravenweg

Er is een monumentenvergunning aangevraagd voor het vervangen van het systeemplafond in de keuken, de gang, de badkamer en het toilet in het pand s-Gravenweg 327 door een gipsplafond. Het college verleende de vergunning.

Monumentenvergunning Nijverheidstraat 423

Er is een monumenten vergunning aangevraagd voor het stichten van een voorzieningengebouw op de gesloten begraafplaats Nijverheidstraat 423. Het college verleende de vergunning.

Project Hand in hand

Gezamenlijk met een tiental andere gemeenten schakelde de gemeente BDO in om ons te begeleiden in het verkoopproces van de aandelen AVR. He project heet Hand in hand. Het college ging akkoord met het verstrekken van de tweede deelopdracht aan BDO betreffende de indicatieve waardebepaling van de aandelen.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Middelen en Dienstverlening.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.