Politie Gelderland-Zuid

Team Grootschalig Onderzoek aan de gang met buurtonderzoek

Nijmegen 16-11-2005 - (09)

De politie heeft direct na gewelddadige dood van een 41-jarige Nijmegenaar een team van 25 rechercheurs bijeengeroepen om deze zaak onderzoeken.

In de ruime omgeving van de Van Welderenstraat, waar het slachtoffer dinsdagavond rond 21.00 uur is neergeschoten, is een sporenonderzoek ingesteld. Er is in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (N.F.I.) ook een sporenonderzoek aan het lichaam van de doodgeschoten man ingesteld. Dat onderzoek was omstreeks 05.00 uur afgerond. Het lichaam zal worden overgebracht naar het N.F.I in Rijswijk. Daar zal sectie worden verricht. Er is ook een onderzoek in de woning van het slachtoffer ingesteld. De politie is inmiddels begonnen met een uitgebreid buurtonderzoek dat wel enige dagen zal duren.

Omdat de 41-jarige man een bekende persoonlijkheid in Nijmegen was, was de mediabelangstelling groot. Daarom is vanmorgen, woensdag 16 november, een persconferentie gehouden, waaraan werd deelgenomen door de burgemeester van Nijmegen, Mevr. G. ter Horst, de Hoofdofficier van Justitie R. van Tooren en de politiechef van het District Stad Nijmegen van de Politie Gelderland-Zuid A. Garssen. Door hen werd kort en zakelijk meegedeeld wat de stand van zaken tot nu toe was. De politie zal vooralsnog geen nadere mededelingen doen.

Alle berichten over deze zaak vindt u in het nieuwsdossier.