Landelijke Studenten Vakbond

PERSBERICHT

HKU overstag, rechtszaak voorlopig van de baan

Utrecht, 16 november 2005 - De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht lijkt overstag. Naar aanleiding van vergaande beloftes van het faculteitsbestuur en het CvB van de HKU zien het actiecomité van conservatoriumstudenten en de LSVb voorlopig af van het kort geding tegen de hogeschool. Zowel het actiecomité als de LSVb zullen echter de vinger aan de pols houden en er op toezien dat de gedane beloftes worden nagekomen.

Het actiecomité en de LSVb vinden het belangrijk dat de studenten bij de aangekondigde maatregelen betrokken blijven en gaan graag in op de uitnodiging van het bestuur om blijvend met elkaar in gesprek te blijven over de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Naar aanleiding van de aangekondigde rechtsmaatregelen hebben buitenlandse studenten inmiddels sommige lessen weer in het Engels, is er beloofd dat uitgevallen lessen ingehaald kunnen worden en zijn er sollicitatieprocedures gestart.

Tevens zullen studenten en docenten nauw betrokken worden bij de keuze van nieuw aan te nemen docenten zodat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd blijft. Daarnaast wordt aan docenten die met FPU gaan de mogelijkheid geboden hun studenten tenminste tot het einde van dit collegejaar les te blijven geven.

LSVb-voorzitter Jonathans Mijs "We zijn natuurlijk blij dat onze acties zo snel resultaat hebben opgeleverd. Wij zijn alleen teleurgesteld dat de hogeschool pas echt actie heeft ondernomen toen onze advocaat werd ingeschakeld en ze een dagvaarding ontvingen. Blijkbaar worden studenten dan pas serieus genomen".

Het actiecomité en de LSVb zullen er nauwlettend op toezien dat de gemaakte afspraken worden uitgevoerd. Zo niet, dan volgt de rechtszaak alsnog.


---