Grafinet


Nieuwe versies LaCie SAFE: mobiele harde schijven met hardware-encryptie en biometrische toegangscontrole

Vingerafdrukherkenning zorgt voor optimale toegangsbescherming

Amsterdam, 16 november 2005 - LaCie introduceert nieuwe versies van SAFE, de mobiele harde schijf met biometrische toegang. Deze nieuwe productlijn is voorzien van DES of Triple-DES hardware-encryptie en biedt een capaciteit van 40 GB, 80 GB en 120 GB. De modellen zijn voorzien van flexibele encryptie, waardoor de gebruiker kan kiezen tussen verschillende beveiligingsniveaus. LaCie SAFE met encryptie is ideaal voor het overbrengen en verplaatsen van (privacy)gevoelige gegevens zonder dat gebruikers bang hoeven te zijn voor misbruik, onbevoegde toegang of diefstal van persoonlijke informatie.

De schijf is toegankelijk via vingerafdrukcontrole. De compacte behuizing van de SAFE-schijf is klein genoeg om deze gemakkelijk in een overhemdzakje mee te nemen. Dankzij de geavanceerde hardware-encryptie biedt de gemakkelijk draagbare LaCie SAFE mobiele harde schijf optimale opslagbeveiliging voor vertrouwelijke bestanden.

"We hebben de nieuwste toegangscontrole- en encryptietechnologie toegepast en bieden zo de professionele en thuisgebruiker twee beveiligingsniveaus voor veilige gegevensopslag", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "SAFE is het beste middel om te voorkomen dat privé-bestanden in handen van de verkeerde personen vallen. SAFE met encryptie is met name geschikt voor gebruikers die willen dat hun gegevens absoluut veilig zijn."

Door de combinatie van hardware-encryptie en biometrische toegangstechnologie garandeert LaCie SAFE het hoogst mogelijke beveiligingsniveau voor vertrouwelijke bestanden. De gegevens op de schijf, zijn te coderen in DES (56-bits sleutel) of Triple-DES (128-bits sleutel).** De encryptiesleutel is gebaseerd op een wachtwoordzin van 24 lettertekens die op de kaart is opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat elke schijf uniek is en daarmee onmogelijk te kraken. Er zijn tot vijf verschillende gebruikers te registreren met individuele toegangsrechten, zoals lezen/schrijven of alleen lezen.

De versies zonder encryptie (LaCie SAFE mobiele harde schijven) zijn ook geschikt voor mensen die thuis hun professionele informatie willen beschermen, die bestanden willen beschermen als ze onderweg zijn en thuis oudercontrole willen toepassen. Deze schijven zijn toegankelijk via vingerafdrukcontrole, maar zijn niet voorzien van hardware-encryptie.

Prijs en Beschikbaarheid De LaCie SAFE mobiele harde schijven met encryptie zijn vanaf eind december 2005 te bestellen op de website van LaCie en verkrijgbaar via het gespecialiseerde LaCie-dealernetwerk. De schijven hebben een toerental van 4200 tpm (120 GB) of 5400 tpm (40 GB/80 GB) en een cache van 8 MB. Meer productinformatie is te vinden op http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10691.

40GB SAFE met encryptie 219 EUR incl. BTW
80GB SAFE met encryptie 289 EUR incl. BTW
120GB SAFE met encryptie 399 EUR incl. BTW

* Geen wisselstroomadapter nodig voor computers die standaard met USB-aansluitmogelijkheid zijn uitgerust. Een optionele wisselstroomadapter is apart verkrijgbaar voor USB-hubs zonder voeding of hostadapters.

** DES (Data Encryption Standard) en Triple-DES zijn gecertificeerde algoritmen die ontwikkeld zijn door het Amerikaanse NIST (National Institute of Standards and Technology).** DES (Data Encryption Standard) en Triple-DES zijn gecertificeerde algoritmen die ontwikkeld zijn door het Amerikaanse NIST (National Institute of Standards and Technology).

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor PC- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.