Symantec MSS voorspelt nu nog sneller en nauwkeuriger zwakke plekken in IT-infrastructuur

Symantec

LEIDEN, 16 november 2005 -

Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt aan dat Symantec Managed Security Services (verder: MSS) zijn zogenaamde Vulnerability Data Correlation-diensten heeft uitgebreid. Het bedrijf is nu in staat om, dankzij leveranciersonafhankelijke correlatie van data, sneller en nauwkeuriger zwakke plekken te signaleren in de IT-infastructuur. Met de uitbreiding wordt het nu voor bedrijven eenvoudiger om veiligheidsrisico's te beperken en te voldoen aan wettelijke eisen op het gebied van onder andere verslaglegging (compliance). Symantec MSS is de enige managed security provider die deze dienst nu aanbiedt.

Als onderdeel van de nieuwe dienst krijgen Symantec MSS-analisten toegang tot leveranciersneutrale gegevens over aanvallen en zwakke plekken. Deze worden gekoppeld aan het Symantec DeepSight Threat Management System. Dit systeem correleert continu IDS- en firewall-aanvalsdata uit beveiligingssystemen van meer dan 20.000 partners in meer dan 180 landen, plus virusstatistieken uit het Symantec Digital Immune System en andere fysieke intelligentiebronnen.

Op het moment dat een aanval is geconstateerd, kunnen specialisten nu razendsnel gedetailleerde informatie geven over de kwetsbaarheid van individuele systemen zodat binnen korte tijd de nodige essentiële patches kunnen worden aangebracht. De Symantec Vulnerability Data Correlation-service vermindert ook het aantal valse meldingen.

Onderdeel van deze nieuwe dienst is een veilige Symantec MSS-internetportal waar klanten in één oogopslag informatie over aanvallen en kwetsbaarheden op hun systemen kunnen bekijken. Symantec-analisten kijken mee, signaleren, inventariseren en rapporteren over kwetsbare onderdelen in het systeem.

"Nu de tijd tussen het ontdekken van een kwetsbaarheid en het misbruik ervan afneemt, is het belangrijk dat organisaties netwerkaanvallen en risico's voor de beveiligingsinfrastructuur in de juiste context kunnen plaatsen", zegt Grant Geyer, vice president, Symantec Managed Security Services. "Door leveranciersneutrale gegevens over zwakke plekken in verband te brengen met real-time gemonitorde beveiligingsdata, kunnen beveiligingsspecialisten van Symantec klanten beter informeren over geconstateerde aanvallen en daarnaast aanbevelingen doen over te nemen stappen."

Door kwetsbare onderdelen te vergelijken kunnen organisaties ook actief aantonen dat ze voldoen aan wettelijke eisen voor onder andere verslaglegging (compliance). Er kunnen rapporten worden gegenereerd om 'auditers' te laten zien dat de beveiliging continu en in real-time wordt gemonitord en beheerd.

Symantec Managed Security Services levert real-time analyse van bedreigingen, waardoor bedrijven in staat zijn hun beveiliging optimaal te houden, de invloed van bedreigingen op de bedrijfsvoering te minimaliseren, en het totale beveiligingsrisico te verminderen, tegen acceptabele kosten. Met deze diensten neemt Symantec netwerk- en systeembeheerders verschillende zorgen uit handen, zoals het real-time monitoren van het netwerk, geavanceerde analyse van het beveiligingsysteem en vergelijking met wereldwijde informatiebronnen. Bedrijven hebben hierdoor altijd vollledig inzicht in bedrijfskritische informatie over de beveiliging van de IT-infrastructuur.

Symantec's Security Operation Centers zijn volledig gecertificeerd door onafhankelijke derde partijen en komen tegemoet aan alle gangbare standaarden, waaronder BS7799 certificering en SAS70 Type II audits.

De uitgebreide Vulnerability Data Correlation dienst is beschikbaar voor alle Symantec MSS-klanten. Meer informatie over MSS is te vinden op: www.symantec.com

---

Over Symantec
Symantec is wereldwijd leider in oplossingen die de beveiliging, beschikbaarheid en integriteit van informatie waarborgen voor organisaties en particulieren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 40 landen. Meer informatie is te vinden op de website: www.symantec.nl.

NOOT AAN DE REDACTIE: Voor meer informatie over Symantec Corporation en de Symantec-producten, bezoek het Symantec Press Center op http://www.symantec.nl/perscentrum