Gemeente Weert

Hierbij het bericht nogmaals met alle prijzen erin vermeld M.Creemers

PERSBERICHT

"Weert zoals het Was"
Eerste DVD met beelden uit het Weerter verleden.

"Weert zoals het was" is de titel van een DVD die binnenkort wordt uitgebracht en die geheel gewijd is aan het Weert uit een ver of iets minder ver verleden. De DVD geeft aan de hand van tal van foto's en filmshots een ongekend levendig en gevarieerd beeld van de Van Hornestad, zoals die eruit zag in de jaren tussen 1900 en 1960.

De beeldschijf is geheel in eigen beheer geproduceerd door de 46-jarige Weertenaar Math Ramakers. Ramakers raakte begin vorig jaar in de ban van de Weerter historie bij het bekijken van oude foto's. "Daar moet toch ook in de videosfeer iets mee te doen zijn", vond hij. Hij begon met het verzamelen van foto's en films van oud-Weert en kreeg hierbij medewerking van het Gemeentearchief Weert en een aantal Weerter particulieren die hem van materiaal voorzagen. Het resultaat is een 110 minuten durende, dynamische beeldshow bestaande uit meer dan 180 foto's en filmshots. Het merendeel van het materiaal is nooit eerder openbaar gemaakt. De DVD is de eerste in een serie die uit meerdere delen gaat bestaan. Deel 1 heeft als ondertitel: "Kuieren door de oude stad Weert". De overige delen zullen speciale thema's behandelen zoals bijvoorbeeld "vertier en vermaak", "school en onderwijs". De foto's en filmfragmenten worden begeleid door achtergrondmuziek en gesproken toelichtingen. Hiervoor kan de kijker desgewenst een taalkeuze maken voor het Algemeen Beschaafd Nederlands of het Weerter dialect.

Deel 1 van "Weert zoals het was" wordt op 16 november om 20.00 uur officieel gepresenteerd in Cinema Gotcha in de Beekstraat te Weert. De entreeprijs is E5,00 de eigenaar van Cinema Gotcha laat weten dat reserveren voor de voorstelling gewenst is. Hiervoor kan men terecht bij de kassa van de Gotcha.Tel. 0495-532002. Belangstellenden kunnen tijdens de pauze voor de speciale introductieprijs van E 15,00 de DVD kopen, daarna is de winkelprijs E 17,95 Vanaf 17 november is de DVD te koop bij Bruna (voormalig boekhandel Willems), Boekhandel Tindemans, Argus, Van Bun, Primera, en het RegioVVV Noord- en Midden-Limburg- Weert .

Bij voldoende belangstelling wordt er op 17 november om 14.00 uur een speciale voorstelling voor senioren georganiseerd. Hiervoor is de entreeprijs E 2,50 Gelieve hiervoor te reserveren bij Punt Welzijn De Roos, Beekstraat te Weert. Tel. 0495-688190.


---- --