Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

27 oktober 2005

Scoor met nieuwe wegen

Nieuwe wegen trapt in het noorden af met een groot symposium op 16 november in het Abe Lenstra stadium in Heerenveen: Scoor met Nieuwe Wegen.

Het symposium Scoor met Nieuwe Wegen is bedoeld voor jonge boeren en tuinders die over de toekomstmogelijkheden nadenken voor hun bedrijf. Zij krijgen volop de kans om naar ondernemers te luisteren die nieuwe bedrijfstakken hebben opgezet, samenwerken met andere ondernemers of een bedrijf in het buitenland hebben opgezet. Zij vertellen welke stappen ze tot nu toe hebben gezet, welke successen ze hebben gehaald, maar ook welke drempels ze tegenkwamen om zover te komen. Er is ook gelegenheid om informeel met vernieuwende ondernemers te praten.

Het symposium Scoor met Nieuwe Wegen wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven.

Programma
10.30 - 11.00 uur: Ontvangst met koffie en thee 11.00 - 11.10 uur: Opening door Dirk Bruins, voorzitter Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK)
11.10 - 11.20 uur: Discussieleider Henk ten Oever Henk ten Oever heeft in 25-jarige journalistieke loopbaan veel kennis en ervaring op gedaan. En zorgt voor een goede discussie!
11.20 - 13.00 uur: Plenaire gedeelte

* Louis Nannes, van de Agrarische Unie en Adrie Vermeulen, teler, vertellen over het project De Veldleeuwerik. Een samenwerkingsverband tussen 10 kwaliteitsbewuste akkerbouwers, bierbrouwer Heineken en de Agrarische Unie.
* Gerard Heerink, concern stafdirecteur coöperatieve zaken & grondstoffen van Friesland Foods. Hoe komt Friesland tot steeds weer verrassende en vernieuwende producten in het winkelschap?

13.00 - 14.00 uur: Lunch: Hollandse koffietafel en rondgang over de ondernemersmarkt
14.00 - 15.00 uur: Workshops: de gelegenheid om met vernieuwende en interessante ondernemers in discussie te gaan!
15.00 - 15.30 uur: Afronding in grote zaal Prijsuitreiking meest innovatieve idee en toelichting vervolgtraject
15.30 uur: Afsluiting onder het genot van een hapje en een drankje.

Opgeven
Opgeven kan door de antwoordkaart voor 9 november uit te printen, in te vullen en zonder porto op te sturen naar:

LTO Noord
T.a.v NAJK
Auke A. de Jong
Antwoordnummer 2181
9200 VC Drachten

Download: Antwoordkaart.doc (140 Kb)