Digitale Gemeente Houten

Lezing

vrijdag 4 november 2005 - Bron: Marijn te Kolsté

Ter afsluiting van de landelijke Kunstweek 2005 geeft Marijn te Kolsté op woensdag 16 november 2005 om 20.00 uur een lezing over de toren van Babel in de vernieuwde en heringerichte Openbare Bibliotheek. Aan de hand van schilderijen en sculpturen van diverse kunstenaars zal zij dieper ingaan op de impulsen die kunnen leiden tot samenwerking waar uiteindelijk chaos uit ontstaat. Zelfbewustzijn of het ontbreken daarvan vormt daarin een rode draad.

Marijn te Kolsté is beeldend kunstenares. Naast haar vrije en opdrachtgebonden werk gebruikt zij kunst als taal om anderen uit te nodigen meer en intensiever in hun eigen leven ruimte in te nemen. Bij veel mensen keren regelmatige patronen terug die hen beperken in hun keuzes. Dat maakt je leven steeds benauwder. Als je weer contact kunt maken met vergeten bronnen in jezelf, dan gaat de wereld letterlijk weer voor je open. Dit is een thema wat binnen het gegeven van de toren van Babel ook speelde, mensen voelden zich beperkt in hun contact met God. Ze konden niet zo frank en vrij leven als Adam en Eva voor de zondeval, een droom die wij allemaal nog met ons meedragen.

Kunst is een taal die je niet alleen kunt begrijpen op de analytische manier, met je linker hersenhelft. Kunst huist in de rechter hersenhelft, de kant van het gevoel, een kant die wij in onze maatschappij niet intensief gebruiken en dus niet oefenen. Door zelf met kunst bezig te zijn, te schilderen of te beeldhouwen, of door op een meer onbevangen wijze naar kunst te leren kijken kunnen kanalen geopend worden die in het leven de stroom weer op gang brengen. Marijn zal in deze lezing beeldende kunst als handvat aanreiken waarmee wij ons zelf beter leren kennen. Koffie vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 einde 22.00 uur. Toegang 2,50

Informatie en aanmelden: vooraf bij de informatiebalie van de Bibliotheek Houten of info@bibliotheekhouten.nl

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).