Gemeente Delft

Wethouder Ronald Vuijk (economie) zal op woensdag 16 november een nieuw postkantoor openen in winkelcentrum De Hoven in Delft. In speelgoedwinkel Speldorado zal de nieuwe vestiging van Postkantoren BV om 10.30 uur haar deuren openen voor het publiek. Bij dit nieuwe postkantoor zijn alle basisproducten en -diensten verkrijgbaar van TPG Post en de Postband aangevuld met een groot aantal andere producten en diensten. Met de komst van dit nieuwe postkantoor is de dienstverlening voor postzaken e.d. weer geregeld in de buurt van de Papsouwselaan. Enkele maanden geleden werd daar de eigen vestiging van Postkantoren BV opgeheven.

Het nieuwe postkantoor in winkelcentrum de Hoven dat woensdag opent komt niet onverwacht. Tijdens een werkbezoek van wethouder Ronald Vuijk in augustus j.l. aan het hoofdpostkantoor in Zuidpoort bleek dat er al vergaande plannen waren om de nieuwe vestiging in De Hoven te plaatsen. De wethouder sprak tijdens het werkbezoek onder andere met medewerkers van Postkantoren BV en ondernemers uit Delft. De aanleiding van dit werkbezoek waren de klachten die er bestonden over het ontbreken van voldoende punten waar postzaken e.d. geregeld kunnen worden. Voor bewoners in de wijken rond het winkelcentrum De Hoven is dit probleem nu opgelost. Met name voor oudere mensen en mensen die minder mobiel zijn, is dit goed nieuws. Het postkantoor in de speelgoedwinkel Speldorado is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 -17.30 uur en op zaterdag van 9.30-13.00 uur. Behalve voor postzaken en postbankzaken kunt u er bijvoorbeeld ook terecht voor tenaamstelling kentekenbewijzen, geldtransfers, Staatsloten, mobiele telefoonkaarten, openbaar vervoerbewijzen en cadeaubonnen.

In het postvestigingsplan 2001-2005 van Postkantoren BV staat het nieuwe postkantoor in De Hoven opgenomen als een van de in totaal 800 postkantoren in Nederland. Een deel van de postkantoren zijn in eigen beheer van Postkantoren BV, andere postkantoren zoals die in De Hoven, worden ondergebracht bij een ondernemer. De exploitatie wordt dan verzorgd door de ondernemer; de medewerkers aan de balie van het postkantoor worden opgeleid door Postkantoren BV.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemeente Delft