CDA
11-11-05
Presentatie nota Internationale samenwerking met minister Van Ardenne, commissievoorzitter Bukman en partijvoorzitter Van Bijsterveldt Woensdag 16 november a.s. wordt het CDA-rapport Internationale samenwerking gepresenteerd.

Piet Bukman (voorzitter van de CDA-Commissie Buitenland, voorzitter van het Projectteam dat het rapport opstelde, tevens oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking) zal het rapport toelichten. Minister Van Ardenne voor Ontwikkelingssamenwerking en partijvoorzitter Van Bijsterveldt nemen het rapport in ontvangst en zullen een eerste politieke reactie geven.
De perspresentatie vindt plaats in Café Brasserie Dudok, Hofweg 1 A te Den Haag.
Aanvang 16.15 uur.

Het rapport besteedt aandacht aan economische ontwikkeling, de rol van de handel, het bedrijfsleven en de middenklasse ter bevordering van effectieve armoedebestrijding. De leidraad is versterking van het probleemoplossend vermogen van mensen, organisaties en samenleving.

Het rapport bevat 12 concrete beleidsaanbevelingen.

Het rapport Internationale samenwerking is geschreven door een projectteam dat onder leiding stond van Piet Bukman. Maatschappelijke organisaties en andere deskundigen zijn betrokken geweest bij de totstandkoming ervan.

Discussiebijeenkomsten
Er vinden dit najaar twee discussiebijeenkomsten plaats over dit rapport:

Zaterdag 26 november: in de Oude raadszaal in Den Haag met medewerking van minister Van Ardenne en internationaal secretaris Ellen van Moorsel, en het COS (Regionale Centra Ontwikkelingssamenwerking) Tijdstip: 10.30-12.30 uur

Dinsdag 6 december: in de Herberg van Paulus (Stationsweg 16) te Baarn. Aan dit debat wordt in ieder geval deelgenomen door Tweede Kamerleden Theo Brinkel en Kathleen Ferrier, en het COS.

Piet Bukman is voorzitter tijdens beide bijeenkomsten.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de NCDO, regionale CDA-afdelingen en lokale maatschappelijke organisaties.

De discussienotitie Internationale samenwerking is woensdag 16 november a.s. vanaf 10.00 uur onder embargo tot woensdag 16 november 16.15 uur a.s. beschikbaar op het CDA-bureau, Buitenom 18 te Den Haag of de Afdeling Voorlichting van de CDA-Tweede Kamerfractie.