Provincie Zuid-Holland

Inloopbijeenkomst voor het Fietspad Kinderdijk - Nieuw Lekkerland

Op woensdag 16 november organiseren de provincie Zuid-Holland en de gemeente Nieuw Lekkerland in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 een inloopbijeenkomst in het kader van de aanleg van een fietspad. Dit nieuwe fietspad zal de kernen van Kinderdijk en Nieuw Lekkerland verbinden. Tussen 17.00 uur en 20.00 uur kunnen belangstellenden zich laten informeren over het project en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De inloopbijeenkomst is informeel en is voor iedereen vrij toegankelijk. Later volgt de formele inspraakprocedure.

Het fietspad Kinderdijk - Nieuw Lekkerland (F268) maakt onderdeel uit van het Fietsplan 2001 van de Provincie Zuid-Holland. Het is een ontbrekende schakel in een netwerk van regionale fietspaden ten oosten van Rotterdam.

De provincie Zuid-Holland heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. De Lekdijk is een door fietsers veel gebruikte route. Om de verkeerssituatie voor fietsers te verbeteren zijn er voorstellen gedaan voor de aanleg van een nieuw fietspad.

Op dit moment wordt gewerkt aan een Tracéstudie. Het voorkeurstracé loopt, komende vanuit Kinderdijk, onderlangs de Lekdijk richting Nieuw Lekkerland en buigt ter hoogte van het Boezemkade naar het zuiden. Vanaf dit pad volgt het fietspad het tracé via de grens van het Vogelrichtlijngebied en het Natuurgebiedsplan naar de grens van Nieuw Lekkerland. Vervolgens volgt het fietspad een tracé naar het zuiden waar het aansluit op de Tiendweg.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22