Ingezonden persbericht

Kinderrechtswinkel organiseert Dag voor de Rechten van het Kind

LEIDEN, 20051110 -- Zondag 20 november is de Dag voor de Rechten van het Kind. De Leidse Kinder-en Jongerenrechtswinkel viert dit door op woensdag 16 november een evenement te organiseren. Kinderen uit de wijde omgeving komen bij elkaar om een kinderrecht te verbeteren.


2500 euro voor het beste plan
De rechtswinkel heeft deze dag georganiseerd speciaal voor kinderen in groep 8. In de weken voorafgaand aan 16 november hebben een aantal basisscholen gastlessen gehad over kinderrechten. De kinderen werden door de rechtswinkel uitgedaagd om met een concreet plan te komen om een kinderrecht te verbeteren. Het beste plan wint 2500 euro en zal daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Prijsuitreiking
Tijdens het evenement van 16 november zal uit 75 inzendingen de winnaar bekend gemaakt worden. De locatie voor dit evenement is Sociëteit Quintus aan de Boommarkt 5a te Leiden. Om 14.00 uur komen alle genomineerden met hun vriendjes langs. Na een aantal activiteiten zal een deskundige jury om 17.00 uur de winnaar bekend maken. In de jury zitten o.a. de loco-burgemeester van Leiden, een jeugdrechtadvocaat en de winnares van vorig jaar. De dag wordt gepresenteerd door Floris Rouwbos, bij alle kinderen bekend als de presentator van School-TV weekjournaal.

Over de Kinder- en Jongerenrechtswinkel
De Leidse Kinder- en Jongerenrechtswinkel heeft twee keer per week spreekuur. Op dinsdag en woensdag van 15.00 uur tot 17.00 uur. Kinderen kunnen dan langskomen en mogen desgewenst iemand meenemen. Maar er kan ook gebeld, geschreven of gemaild worden naar: Kinder- en Jongerechtswinkel, Oude Rijn 44b/c, 2312 HG Leiden, 071-5130530, kirewi@planet.nl.



Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden