Llink


747 Live

747 Live met John Buijsman

uitzending(en)

wo 16 november 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Stella Braam

Pionier op het gebied van de undercoverjournalistiek, Stella Braam, zit vandaag bij John Buijsman aan tafel. Samen met haar vader, Rene van Neer, heeft zij het boek 'Ik heb Alzheimer' geschreven, over het dementieproces van haar vader. Samen met hem heeft Stella, onder andere bekend van haar boek 'De Grijze Wolven', onderzocht hoe een patient zelf deze ziekte ervaart.

Liesbeth Levy

Filosofe Liesbeth Levy zal af en toe bij 747Live aanschuiven om alles over de wereld van filosofie te bespreken. Vandaag bespreekt Liesbeth 'wu-wei', een begrip uit het taoisme (een Chinese filosofie) dat 'het onverwachtse' betekent.

Simon Rozendaal

Wetenschapsjournalist Simon Rozendaal komt met zijn kijk op een wel heel bijzonder wetenschapnieuwtje: honden die kanker bij mensen kunnen opsporen.

Horti-culti reporter Gina Kranendonk

Fotografe/filmmaker Gina Kranendonk, onder andere bekend van het boek over 100 jaar schooltuinen, rapporteert voor 747 Live over alles wat met gecultiveerd groen te maken heeft. Eerder kwam Gina langs met vergeten groenten, ging ze op zoek naar de geur van herfst en vertelde ze ons alles wat we maar wilde weten over de tulp.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo kwam ze in een dierenwinkel waar de vleermuizen aan het plafond hangen, liet ze zich informeren over voodoo en stapte ze een gothic-kledingwinkel binnen. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Ragtime Wranglers & Miss Mary Ann

Miss Mary Ann is speciaal uit Londen overgevlogen om vandaag met de Ragtime Wranglers het een en ander te kunnen zingen in de uitzending. Verwacht obscure jaren veertig en vijftig muziek met wilde instrumenten en andere eigenaardigheden. Mysterieus? Zeker weten! Luister dus of kom langs in Blits!