Gemeente Rotterdam

Nr. 195
15 november 2005

Let op: Embargo tot woensdag 16 november 11.30 uur

School in Schiebroek-Zuid uitgeroepen tot Publieksgroeibriljant

Meeste stemmen voor St. Stephanusschool

De St. Stephanusschool in Schiebroek-Zuid ontvangt op woensdag 16 november, uit handen van wethouder Marianne van den Anker, de Publieksgroeibriljant van de tweede ronde Groeibriljanten. De uitreiking vindt om 11.30 uur plaats aan de Asserweg 360 (hoek Donkersingel) in Schiebroek.

Van 29 oktober tot en met 6 november konden Rotterdammers uit een van de negen genomineerde projecten hun favoriete Publieksgroeibriljant kiezen. Het initiatief van de St.Stephanusschool, voor de bouw van een multifunctioneel podium, bleek tijdens de stemweek voor de verkiezing van de Publieksgroeibriljant favoriet bij de Rotterdammers. De school ontving 21% van de uitgebrachte stemmen (1145 van de 5500).

Multifunctionele speelzaal
De school heeft een voorstel ingediend voor de bouw van een multifunctionele speelzaal, bedoeld voor bijeenkomsten, activiteiten en voorstellingen. Om de ouders en de wijk meer bij de school te betrekken, wil de school de speelzaal voorzien van een podium. De bijdrage als Groeibriljant maakt het mogelijk om een speciale wand te maken, zodat het podium zowel als binnen- als buitenpodium gebruikt kan worden. Daarnaast willen de initiatiefnemers dat het plein opnieuw wordt ingericht. Om dit voor elkaar te krijgen heeft de directie van de St. Stephanusschool samenwerking gezocht met woningcorporatie Vestia.

Groeibriljant in de wijk
De St. Stephanusschool wil zich ontwikkelen tot een brede school die de buurt veel voorzieningen en activiteiten biedt. Daarnaast investeert de school bewust in ouderbetrokkenheid, opvoedingshulp en in de kwaliteit van de omgeving. De school staat in een wijk die door het College als herstructureringswijk is aangewezen. De school heeft sinds 2001 al veel gedaan om van haar slechte reputatie af te komen. Niet alleen was er weinig respect tussen docenten en leerlingen, ook voelden leerlingen zich onveilig en was er weinig contact met de ouders. Bekendmaking overige Groeibriljanten
Eind oktober nomineerde de jury van de tweede ronde Groeibriljanten negen initiatieven voor de titel Groeibriljant. Na bekendmaking van de Publieksgroeibriljant kiest de jury uit de acht overgebleven plannen nog enkele Groeibriljanten. Deze worden op 29 november bekendgemaakt.

Het project Groeibriljanten werd in 2002 door het college van B en W in het leven geroepen. Een Groeibriljant is een kansrijke plek in de stad die door particulier initiatief en met steun van gemeentelijke middelen en kennis kan uitgroeien tot een locatie waar veel buurtbewoners profijt van hebben. Het gaat om plekken die door fysieke verbetering de sociale binding in de wijk versterken.

Wilt u bij de uitreiking aanwezig zijn? Meld u dan aan bij het secretariaat van de afdeling Concerncommunicatie, telefoon (010) 417 29 18, of per e-mail: oj.vaneupen@bsd.rotterdam.nl

Noot voor de redactie,

Gemeente Rotterdam