Ingezonden persbericht


DEN HAAG - 16 november 2005

JOVD KOMT MET GOED NIEUWS

De Jongeren Organisatie Vrijheid & Democratie (JOVD) introduceert vandaag een website met goed nieuws. De jonge liberalen komen met het initiatief na de roep van het kabinet om meer positief nieuws. Met de website www.goednieuws.net wil de JOVD een voorbeeld geven hoe er gewerkt kan worden aan positieve berichtgeving.

De website biedt artikelen met goed nieuws. Nieuws dat niet overladen is met treurige verhalen en rampscenario's. De jonge liberalen zijn van mening dat het best wat vrolijker kan in de Nederlandse journalistiek. "Als je een krant pakt en gaat proberen het aantal artikelen te tellen met een positieve insteek, dan valt dat vies tegen." Aldus Hans de Backer, landelijk voorzitter van de JOVD. "Het kan best een stuk positiever allemaal. Kijk maar naar de manier waarop er met cabaret wordt ingespeeld op de dagelijkse actualiteit. Het hoeft allemaal niet zo somber!"

De JOVD wil met de website een statement maken tegenover de Nederlandse journalisten. De liberalen verwachten succes. Uit onderzoek is gebleken dat een meerderheid van de Nederlanders graag meer positieve berichten ziet. Het is niet zo dat men streeft naar subjectieve berichtgeving. Maar wat meer aandacht voor de positieve zaken in het leven is volgens de JOVD'ers niet verkeerd.

Voor meer informatie neemt u contact op met landelijk voorzitter Hans de Backer op 0617140552 of met Tim van Letht, voorlichter, op 0646412727.