KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

15-11-2005

Opstapdagen voor Yngling dames wederom succesvol vanuit Medemblik

Yngling training: opstap dagen voor Dames

Afgelopen weekend ging de eerste training van een tweede serie "opstapdagen voor dames in de Yngling" vanuit het ISCM in Medemblik van start.
Hoofdtrainster was Annelies Thies die na haar bevalling van Sophie, begin juli dit jaar, weer actief deelneemt. Afgelopen weekend was Annelies actief zowel in boot als rubberboot!

Het was een goed trainings weekend. Vooral zaterdag stond er een lekker windje, maar ook zondag was het prima. Met een heerlijk zonnetje erbij!!! Hoezo november??? Koud??? Er werd getraind met 2 boten en 7 dames. Iedereen heeft goed gewerkt en veel geleerd. Leuk om zo snel progressie bij iedereen te zien!!! Aankomend weekend is alweer het tweede trainings weekend. We hebben drie Ynglings tot onze beschikking. 11 dames zullen a.s. weekend deelnemen aan de training.

De trainingen zijn bedoeld voor dames die kennis willen maken met trainen en zeilen in de Yngling, met Peking 2008 en Londen 2012 in het vooruitzicht. Het watersportverbond is opzoek naar talenten en harde werkers om de kernploeg Yngling uit te breiden. Daarnaast wordt er een trainingsgroep Yngling dames in Medemblik gevormd, met als doel in de toekomst doorstroming naar de kernploeg. Je kunt je voor de trainingen opgeven bij Annelies Thies athies@tiscali.nl.