Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Emmen 16-11-2005

Openstaande boetes afgerekend na blaastest
MEPPEL Dinsdagavond kreeg een 44-jarige fietser uit Staphorst een bekeuring voor het rijden zonder fietsverlichting. Daarna sprong hij doodleuk weer op de fiets en reed verder. Toen agenten hem daarop aanspraken werd hij nogal vervelend. Hij is vervolgens aangehouden en moest op het bureau een ademtest afleggen. Hij had 1,3 promille alcohol in zijn bloed, wat hem een boete van 100 opleverde. Daarnaast kon hij direct een bedrag van bijna 275 aan openstaande boetes afrekenen. (05-199413)

Politie onderzoekt snelkraak
EMMEN Dinsdagnacht om 2.00 uur is een ruit vernield van de voordeur van een drogisterij aan het Noorderplein. Uit de zaak is een nog onbekende hoeveelheid parfum gestolen. De politie onderzoekt deze snelkraak. (05-199442)

Mannen aangehouden na diefstal ijzer
ASSEN Dinsdagavond zijn bij een bouwplaats aan de Amstelstraat twee mannen uit Assen aangehouden van 24 en 47 jaar. Ze waren betrapt toen de hun bus aan het laden waren met ijzer vanaf de bouwplek. Ze kregen na verhoor een boete opgelegd van 100 per persoon. Het metaal is teruggelegd. (05-199405)

Monument voor overleden politiemensen

Politie Nederland krijgt een monument voor politiemensen die tijdens het werk om het leven zijn gekomen. Bij de vestiging van de Politieacademie Huis t Velde in Warnsveld komt volgend jaar maart de Tuin van Bezinning. Het wordt een plek waar de namen van tijdens de dienst overleden politiemensen te lezen zijn en een plaats die ruimte biedt voor reflectie en nadenken over de fundamentele waarden van het politiewerk. Commissaris Anita Hazenberg, directeur van de School voor Politie Leiderschap (SPL) van de Politieacademie en initiatiefnemer van de Tuin van Bezinning, hoopt dat het monument troost en kracht zal bieden aan de nabestaanden. Het leven van de overleden collegas heeft betekenis gehad en dat willen we herdenken. Voor de zoektocht naar namen van overleden collegas wordt hulp ingeroepen van iedereen die daarover informatie heeft.

Kijk voor meer informatie hierover op www.politie.nl en www.tuinvanbezinning.nl

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875.